Mască pentru părul deteriorat 

A avea acum un păr sănătos și puternic este o adevărată provocare. Trebuie să ai mereu grijă de el, să-l ferești de expunerea la poluanții de mediu și produsele pentru păr care-i fac rău. Pentru a repara părul deteriorat și uscat, cea mai bună este scorțișoara.

Datorită proprietăților sale antibacteriene,scorțișoara ajută la eliminarea altor probleme cum este mătreața. Există multe tratamente și diferite produse care promit îmbunătățirea stării de sănătate a părului,care previn căderea,dar și care consolidează părul să fie mai mătăsos și strălucitor. Dar eficacitatea lor poate varia de la persoană la persoană,și de multe ori nu oferă rezultatele dorite.

Ce este acest tratament:

Această alternativă naturală pentru părul puternic se folosește de beneficiile scorțișoarei și a mierii de albine. De ani de zile,industria de produse de îngrijire a părului au folosit aceste două ingrediente în procesul de fabricație.

Beneficiile scorțișoarei:

Batoanele de scorțișoară. Acestea sunt cunoscute pentru aroma păcută și sănătoasă,care-l face ideal și este inclus într-o varietate de rețete și remedii pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate și prevenirea bolilor.

Aceasta acționează ca un stimulent pentru capilare care contribuie la accelerarea creșterii părului. Acest lucru se datorează conținutului ridicat de enzime,vitamine și antioxidanți. Printre beneficiile scorțișoarei se regăsesc și:

-Curățarea scalpului,ajutând la menținerea foliculilor pentru un păr sănătos;

-Este antibacterian,antiseptic și are proprietăți antivirale,și poate preveni apariția problemelor comune ale scalpului,cum este mătreața;

-Ajută părul să fie mai strălucitor,în special pe cei ca au părul închis la culoare;
-Repară firile deteriorate și părul uscat;

Beneficiile mierei:

Mierea este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente naturale din lume,utilizate pentru gătit,ca un îndulcitor natural,dar și în medicina alternativă.

Timp de mulți ani,mierea a fost folosită la anumite tratamente de înfrumusețare,și a fost dovedit că este hidratantă,antiseptică și are proprietăți antioxidante,care pot îmbunătăți starea de sănătate de pielii și a părului.

Beneficiile mierei pentru păr:

-Aceasta conține vitamine,minerale și oligoelemente care hrănesc,repară și protejează părul și scalpul;

-Stimulează creșterea părului în mod natural;

-Repară firele despicate;

-Repară părul uscat;

-Luptă împotriva căderii părului;

-Întărește rădăcinile;

-Acționează ca un balsam natural.

Mască pe bază de scorțișoară,miere și balsam pentru un păr sănătos  

Combinația acestor trei ingrediente va accelera creșterea,în timp ce repară părul și-i conferă strălucire. Dacă ai observat în ultima vreme că părul tău este uscat,lipsit de viață,este timpul să aplici această mască care-l va ajuta mult.

Ingrediente

-3 linguri de scorțișoară
   
-3 linguri de miere
    
-5 sau 6 linguri de balsam

Mod de preparare

Amestecă mierea și scorțișoara înt-un castron până când sunt bine integrate,adaugă cantitatea de balsam recomandată și amestecă bine. Cantitățile pentru această rețetă sunt destinate persoanelor care au părul lung,așa că,dacă ai părul mai scurt,înjumătățește cantitatea au aplică din ea de două ori.

 Cum aplici masca 

În primul rând,spală părul înainte și separă în șuvițe cu ajutorul unui piepetene. Aplică acest amestec folosind o perie sau un pieptene,având grijă ca să se acopere tot părul,dar evită aplicarea directă pe scalp,deoarece poate provoca iritații. Dacă îți este mai ușor,aplică cu mâna și freacă părul,masându-l ușor.

Pentru cele mai bune rezultate,acoperă părul cu o pungă de plastic și învelește-l într-un prosop. Lasă-l să acționeze jumătate de oră,apoi scoate prosopul,și mai lasă pentru o oră părul cu punga,înainte să-l clătești.

Deoarece este un tratament natural,necesită câteva utilizări pentru a oferi rezultate. Aplică de 2 ori pe săptămână această mască. Funcționează pentrutoate tipurile de păr,în special pentru cel normal,și cel gras. Dacă părul este uscat,adaugă în rețetă și o lingură de ulei de măsline.

Notă:În timpul acestui tratament unele persoane pot experimenta o ușoară senzație de furnicături. Asta este normal.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei