Mierea, ingredientul obligatoriu în îngrijirea pielii 

Mierea este ingredientul care nu lipsește din rutina de înfrumusețare a multor femei din întreaga lume. Pentru că proprietățile ei sunt deja binecunoscute, iată câteva rețete de măști faciale pe bază de miere.

Toate tipurile de miere conțin minerale, amino acizi, vitamine și zaharuri naturale, care lasă pielea hidratată și catifelată. Fiind bogată în flovonoide, ea acționează ca un antioxidant, stimulând producția de colagen și de elastină. În plus, datorită proprietăților pe care le conține mierea, ea poate fi folosită fără nicio grijă în rețetele de măști/tratamente naturale, indiferent de tipul de ten pe care-l ai.

Mască facială antirid

Vitamina C are proprietăți antiîmbătrânire și antioxidante, care luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi, ei fiind responsabili de îmbătrânirea pielii. Mierea, lămâia și zahărul stimulează producția de colagen, previn liniile fine și ridurile și lasă pielea catifelată.  

Ai nevoie de:

-    1 lingură de miere
-    sucul de la o lămâie (proaspăt stoarsă)
-    ½ lingură zahăr

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un vas mierea, sucul de lămâie și zahărul. Amestecă cu o lingură. Aplică pasta obținută pe fața proaspăt spălată și pe gât. Las-o să acționeze 15 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.

Mască facială antiîmbătrânire

Turmericul este cunoscut pentru proprietățile antioxidante pe care le conține și abilitățile de-a încetini procesul de îmbătrânire. Când este combinat cu bicarbonatul de sodiu, turmericul lasă pielea strălucitoarea și frumoasă.

Ai nevoie de:

-    ½ lingură miere
-    ½ lingură turmeric
-    ½ lingură bicarbonat de sodiu

Mod de preparare și aplicare:

Pune într-un bol toate ingredientele și amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta obținută pe față, masând prin mișcări circulare, blânde. Las-o să acționeze 10-15 minute, apoi clătește cu apă călduță.

Mască facială pentru ten gras

Argila verde îndepărtează celulele moarte ale pielii și ține sub control producția de sebum.

Ai nevoie de:

-    3 linguri miere
-    1 lingură argilă verde (pudră)

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă mierea cu pudra de argilă verde, apoi aplică pasta obținută pe față și las-o să acționeze 20 de minute. Clătește la final cu apă călduță.

Mască facială pentru ten uscat

Mierea este folosită de foarte mult timp ca ingredient principal în tratamentele destinate pielii uscate. Proprietățile hidratante și compușii activi îmbunătățesc elasticitatea pielii, stimulând regenerarea celulară.

Ai nevoie de:

-    1 lingură miere
-    1 lingură ulei de măsline
-    1 lingură iaurt natural

Mod de preparare și aplicare:

Începe prin a amesteca mierea cu iaurtul, apoi adaugă uleiul de măsline. Aplică pasta obținută pe față, las-o să acționeze 15-20 de minute, după care clătește cu apă călduță. Aplică apoi o cremă hidratantă.

Mască facială pentru tenul normal

Bogate în uleiuri vegetale, migdalele sunt surse importante de Omega-3 și Omega-6, vitamina A (care stimulează producția de elastină), B, D și E (care stimulează regenerarea celulară).

Ai nevoie de:

-    2 linguri miere
-    2 linguri pudră de migdale

Mod de preparare și aplicare:

Amestecă cele două ingrediente, apoi aplică pe față pasta obținută, masând prin mișcări circulare. Las-o să acționeze 15 minute, după care clătește cu apă călduță. Repetă tratamentul o dată la două săptămâni.


Credit foto: www.homeremedyhacks.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "