Moduri prin care menții ochii frumoși și sănătoși 

Știm că ochii sunt foarte sensibili și că necesită mai multă atenție, dar și că problemele care pot să apară la nivel ocular sunt nenumărate. Însă pentru tot există un remediu. În acest caz, de ajutor îți sunt ingredientele din bucătărie.

Următoarele ingrediente nu numai că mențin ochii sănătoși, ci sporesc frumusețea lor, fără să provoace efecte secundar. Iată care sunt:

Aloe vera

Gelul de aloe vera este folosit în foarte multe produse destinate îngrijirii pielii, după cum bine știm. Amestecă trei-patru linguri de gel de aloe vera, pe care-l extragi dintr-o frunză, cu 250 ml apă. Pune amestecul într-o pungă de gheață și dă-o la congelator. Aplică cu cubul de gheață direct pielea din jurul ochilor. Vei observa cum ochii nu vor mai fi obosiți și nici cearcănele nu vor mai fi vizibile.

Castravete

Castravetele are proprietăți antiîmbătrânire care ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire, fiind folosit inclusiv în reducerea ridurilor din jurul ochilor. Tot ce trebuie să faci este să tai două felii de castravete, să le pui pe o farfurie și să le dai la frigider pentru 5-10 minute. Aplică apoi câte una pe fiecare ochi. Lasă-le să acționeze în jur de 10-15 minute.

Cartof

 Feliile de cartof sunt foarte bune pentru estomparea cearcănelor și pungile de sub ochi. Mai mult, proprietățile de estrogen prezente în sucul cartofului ajută la reducerea inflamației. Tot ce trebuie să faci este să speli și să cureți de coajă un cartof mai mare (doi mici), pe care-l dai prin răzătoare. Strânge în mână cartoful ras, stoarce sucul într-o cană și apoi cufundă două dischete demachiante în el. Stoarce excesul, după care aplică pe fiecare ochi câte o dischetă, pe care o lași să acționeze 15 minute. Ridurile, cearcănele și pungile de sub ochi nu vor mai fi la fel de vizibile după primele trei-patru aplicări.

Plicuri de ceai

Pentru a combate oboseala din ochi, plicurile de ceai sunt eficiente. După ce ți-ai făcut un ceai, nu arunca plicurile, ci pune-le pe o farfurie și dă-le la rece în frigider. Aplică-le apoi pe ochi, lăsându-le să acționeze în jur de 15 minute.

Frumusețea ochilor poate fi menținută cu ingrediente în casă, nu trebuie să dai banii pe cele mai scumpe creme sau să mergi la saloanele cosmetice. Variantele naturale sunt mult mai eficiente și oferă rezultate pe un termen mai lung.


Credit foto: www.lifehealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "