Produse pe care nu trebuie să le aplici niciodată pe față 

Pielea este cel mai mare organ și este constant expus la mulți factori care pot afecta sănătatea acesteia. Clima, dieta, hidratarea, obiceiurile de viață, dar și produsele de înfrumusețare pe care le folosim zilnic. Aceștia pot influența pielea pozitiv sau negativ, în funcție de felul în care o îngrijim.

Părțile cele mai delicate ale pielii sunt pielea de pe față și gât. Aceste zone delicate sunt cele care suferă de anumite probleme,fiind cele mai expuse,deoarece aplicăm mai multe produse de frumusețare pe ele,în special pe față.

Mulți dermatologi și cosmetologi spun că unele produse ne pot afecta pielea,deoarece pot provoca o reacție adversă care va usca pielea,poate duce la apariția acneei,dar și alte probleme.

Iată ce alimente nu sunt benefice pentru piele:

Oțetul

Multe trucuri de frumusețe conțin oțet pentru tratarea acneei,dar nu este recomandat să-l aplici pe piele,deoarece acidul acetic din oțet poate provoca leziuni,mai ales dacă pielea este sensibilă. Folosirea oțetului direct pe piele poate duce la uscare,motiv pentru care dacă vrei să-l aplici pe față,nu uita să-l diluezi cu apă. Dacă ai o senzație de arsură atunci când îl aplici,este mai bine să nu-l folosești imediat. În orice caz,acest produs nu este recomandat pentru îngrijirea pielii,așa că trebuie să-l eviți.

Untul vegetal

David Colbert,un dermatolog din New York,spune să folosirea untului vegetal pe piele poate avea efecte negative,și nu este bun pentru îngrijirea pielii. Este adevărat că multe produse de frumusețe au ca ingredient untul vegetal,cum sunt cremele pentru hidratare și hrănire. Cu toate acestea,acest specialist afirmă că untul vegetal este prea dur pentru pielea de pe față,deoarece blochează porii și stimulează apariția acneei.

Spray-urile pentru păr și șampoanele

Un truc vechi presupune că pentru a rezista mai mult machiajul,să aplici niște spray pentru păr. Adevărul este că acestea pot usca pielea din cauză că conțin prea mult alcool,care nu este benefic pentru piele. Același lucru se întâmplă și cu șampoanele. Dacă vrei să cureți fața cu acesta,vei provoca iritarea și uscarea pielii,deoarece conțin multe produse chimice.

Creme cu Retinol

Retinolul este cunoscut ca fiind un ingredient anti-acnee și anti-îmbătrânire activă,dar cu toate acestea nu este recomandat deoarece este prea puternic pentru piele,o subțiază și o face mai sensibilă. În unele cazuri,a fost dovedit că acest produs provoacă înroșirea pielii și poate provoca erupții.

 Vitamina E pură  

Este adevărat că vitamina E este benefică pentru corp și că este folosită în multe produse cosmetice. Cu toate acestea,ar trebui să eviți să folosești ulei direct pe piele,deoarece poate bloca porii și poate duce la apariția acneei. Au existat și cazuri de reacții,cum sunt arsurile,umflarea sau înroșirea pielii la utilizarea acestui produs pe piele.

 Recomandări: 

-Știm că nu toate tipurile de piele reacționează la fel atunci când sunt aplicate diferite produse. Acesta este motivul pentru care,înainte de a aplica orice produs,trebuie să citim recomandările și să aplicăm pe piele pentru a vedea dacă există reacții adverse;

-Asigură-te că produsul pe care îl cumperi nu conține alcool sau orice care poate afecta pielea,așa cum este retinolul;

-Este bine să consultăm un dermatolog pentru a afla care produs este cel mai bun pentru tipul de piele pe care îl avem;

-Există mai multe ingrediente naturale care ajută la hidratarea pielii,și are grijă de ea în mod eficient și sănătos. Produsele naturale sunt o bună opțiune.

Credit foto:www.steptohealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei