Remedii naturale împotriva vergeturilor 

Acum, când a sosit sezonul fustelor scurte și al costumelor de baie, vergeturile nu-și mai au locul pe corpul tău. Nu poți scăpa definitiv de ele, dar sunt câteva trucuri care le vor face să nu mai fie atât de vizibile.

Pielea este formată din 3 straturi:epiderma (stratul superior) derma (stratul mijlociu) și stratul inferior. Vergeturile se formează pe dermă și sunt cauzate de întinderea bruscă a pielii,dincolo de limita sa de flexibilitate. Această întindere apare în urma slăbirii sau îngrășării bruște. Pe măsură ce pielea se întinde,colagenul se subțiază și apar nedoritele urme. Inițial ele apar sunt forma unor linii roșiatice sau roz,dar cu trecerea timpului se decolorează și devin albe.

Sucul de cartofi regenerează pielea

Conține vitamine și minerale care stimulează regenerarea celulară și astfel vergeturile vor fi mult mai puțin vizibile. Taie un cartof crud de dimenisunii medii în felii subțiri. Masează cu câte o felie zonele cu probleme timp de câteva minute. Schimbă feliile când nu mai sunt imbibate cu suc. Lasă zona să se usuce,după care spal-o cu apă călduță.


Citește și:

Cum previi și tratezi vergeturile

5 alimente pentru o piele perfectă


Zahărul exfoliază pielea

Zahărul tos alb este unul dintre cele mai bune remedii naturale împotriva vergeturilor. Acesta exfoliază pielea,diminuând liniile albe. Amestecă o lingură de zahăr cu o jumătate de lingură de ulei de migdale și 4-5 picături de zeamă de lămâie. Amestecă bine și masează zonele cu probleme 10 minute zilnic,înainte să faci duș. Urmează acest tratament pentru o lună și vei vedea diferența.

Uleiul de măsline îmbunătățește calitatea pielii

Acest tip de ulei conține multe substanțe nutritive și antioxidanți care hidratează pielea și diminuează vergeturile. Masează pielea în zonele afectate cu puțin ulei de măsline cald. Acest tratament va îmbunătăți circulația sângelui și va reduce vergeturile. Lasă uleiul să acționeze jumătate de oră,pentru ca vitaminele A,D și E din el să fie absorbite în piele.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei