Rețete de măști pentru fiecare tip de ten 

Pielea are nevoie de îngrijire specială, iar produsele pe care le folosim trebuie alese cu foarte mare atenție. Pentru a evita iritarea și reacțiile adverse, testează întotdeauna crema pe pielii mâinii înainte de a o cumpăra. Ea trebuie să se potrivească tipului de tegument pe care-l ai.

Există produse de îngrijire a pielii care trebuie alese în funcție de tipul tenului,iar cel de curățare este unul dintre ele. Însă,cele mai bune măști de curățare a tegumentuluicare nu vor produce reacții adverse sunt cele preparate chiar de tine în casă. Iată câteva rețete.

Pentru tenul uscat
Mască facială cu miere și iaurt

Amestecă într-un bol două linguri de iaurt și o lingură de miere. Aplică pasta obținută pe fața proaspăt spălată și masează prin mișcări circulare. Las-o să acționeze 10 minute,apoi clătește cu apă călduță.

Mască facială cu smântână și ulei de măsline

Pune într-un bol o lingură de smântână și una de ulei de măsline,pe care le amesteci. Aplică crema pe față și las-o să acționeze 15 minute,după care clătește cu apă călduță. Pielea va fi hidratată și catifelată.

Pentru tenul mixt

Mască facială cu roșii

Amestecă într-un bol două linguri de pulpă de roșie,o lingură de lapte și una de suc de lămâie. Amestecă-le și apoi aplică pasta obținută pe față. Las-o să acționeze 10 minute,după care clătește cu apă călduță.

Pentru tenul gras
Mască facială cu miere și lămâie

Pune într-un vas cantități egale de miere și suc de lămâie (de preferat două linguri din fiecare) și amestecă-le cu o lingură. Aplică pasta pe față,las-o să se usuce și apoi clătește cu apă călduță.

Pentru tenul normal

Mască facială cu iaurt și banană

Amestecă două linguri de iaurt cu jumătate de banană făcută pastă. Aplică amestecul obținut pe piele și lasă-l să acționeze până se usucă. Clătește cu apă călduță și apoi aplică o cremă hidratantă. Tenul normal are nevoie de vitaminele A și E,dar și de proteine.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei