Roz, bleu, mov: ți se potrivesc nuanțele nonconformiste de păr? 

Dacă e la modă, vreau și eu! Acesta este primul impuls al celor care vor să fie în pas cu tendințele. De ceva timp, sunt în vogă nuanțele nonconformiste pentru păr – de la roz la argintiu sau albastru - , și multe femei se grăbesc să se vopsească în aceste culori. Însă acestea nu se potrivesc oricui! Părul roz, atât de trendy în ultimul timp, nu se recomandă femeilor cu tenul măsliniu. Ajunge doar să ne amintim de teoria culorilor făcută în școala gimnazială, și să conștientizăm că roșul (rozul) este culoarea complementară a verdelui. Alăturat unei alte culori, rozul o face să vireze spre nuanța complementară. Mai simplu spus, un păr roșu sau roz accentuează nuanțele verzui ale pielii măslinii. Aceeași teorie a culorilor ne ajută și să ne dăm seama dacă din părul nostru roșcat natural putem obține o nuanță acceptabilă de albastru, de exemplu. Cu toată priceperea hair-stylist-ului sau a calității produselor folosite de acesta, s-ar putea ca rezultatul dorit – în situața în care se armonizează cu tenul nostru – să nu poată fi obținut dintr-o singură ședință.

Pigmentul aplicat se combină cu cel al părului

Mai bine dai mai mulți bani, mergând la coafor, dar ai garanția că obții nuanța de păr dorită. N-ar fi bine să riști, mai ales acum, în prag de sărbători. Părerea mea! Dar dacă te încumeți totuși să te vopsești singură, nu uita că  pigmentul aplicat se combină cu cel al părului nostru. Dacă ești blondă și te vopsești roz, s-ar putea ca rezultatul obținut să bată mai curând oranj decât roz. Sau dacă te vopsești gri, rezultatul ar putea fi unul gălbui.  

Sfaturi pentru cele se vopsesc acasă

*Dacă ești blondă sau roșcată: dacă ai părul deschis la culoare, lucrurile sunt destul de simple. Te vopsești în cea mai intensă nuanță de roșu și gata. Gândește-te totuși de 10 ori înainte de-a face acest pas, pentru că, dacă vei fi nemulțumită de rezultat, soluțiile nu sunt tocmai simple: e nevoie de decolorare înainte de a te colora în altă nuanță. Chiar dacă vei fi mulțumită de aspect, părul tău va fi agresat de substanțele folosite.
*Ești șatenă sau bunetă: roz, bleu sau alte nuanțe deschise sunt excluse fără decolorare prealabilă. Dar am și o veste bună: când te plictisești de roz sau de bleu, poți reveni foarte ușor la culoarea de origine.

Cui îi stă bine cu coamă argintie

Am lăsat anume la sfârșit argintiul, care e mai la modă decât tot rozul și bleu-ul la un loc. Toate vedetele l-au arborat, așa că e rândul tău acum. Iar dacă ai început să încărunțești, nu te gândi că ajunge să renunți la vopsea ca să intri în rând cu fashionistele! Ori te tunzi foarte scurt, ca să nu se vadă diferențele de culoare, ori te vopsești gri-argintiu. Dar această nuanță le stă bine doar celor cu ten roz, nu și celor palid-verzui, pentru că, așa cum spuneam teoria culorilor ne învață că nu orice nuanță de păr se potrivește oricărui tip de ten…

Sfatul specialistului

„Nu toate nuanțele de vopsea se potrivesc oricărui tip de ten, dar un specialist bun va reuși să îndeplinească dorința clientului, chiar dacă opțiunea pare riscantă. Eu recomand aplicarea culorii doar în șuvițe sau pe vârfuri, adică rădăcina să rămână naturală, iar vârfurile colorate.“
Laurent Tourette, Salonul Laurent Tourette, București.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "