Scapă de firele de păr de sub piele! 

Nu folosi penseta pentru a elimina firele de păr crescute sub piele, deoarece, în cazul în care nu faci acest procedeu în mod corect, asta poate duce la o infecție de care poți scăpa foarte greu.

Multe dintre noi ar da orice pentru a opri creșterea firelor de păr sub piele și a avea un aspect neted și catifelat după epilare. Cu toate astea,pentru a elimina părul nedorit,va trebui să utilizezi o tehnică corespunzătoare de îndepărtare a părului.

Problema majorității tehnicilor de epilare este faptul că acestea pot irita pielea și cauza creșterea părului sub piele,care,pe lângă faptul că este inestetic,poate fi chiar dureros.

Scoaterea firelor de păr crescute sub piele nu este o sarcină ușoarăși,dacă se face incorect,poate fi dureroasă. Citește cele mai bune sfaturi pentru a scăpa definitiv de această problemă inconfortabilă.

Alegerea tehnicii de îndepărtare a părului

Ceara și alte tehnici de îndepărtare a pilozității care implică smulgerea părului nedorit sunt asociate cu diverse probleme dermatologice,inclusiv cu firele de păr crescute sub piele.

Deși este adevărat că acestea sunt tehnici rapide și eficiente pentru îndepărtarea părului nedorit, este o idee bună să găsești o metodă alternativă atunci când părul crescut sub piele începe să devină o problemă.

Așadar,poți apela la lamele de ras sau la cremele depilatoare. Acestea sunt mai puțin dure cu pielea și reduc riscul de a avea fire de păr sub piele.

Exfolierea regulată

Una dintre cheile pentru evitarea și combaterea firelor crescute sub piele este exfoliere regulată,astfel pielea elimină celulele moarte care se acumulează și blochează foliculii.

Poți folosi un produs exfoliant comercial, unul cu ingrediente naturale, sau o mănușă din păr de cal.

În mod ideal,ar trebui să repeți acest tratament de două sau de trei ori pe săptămână pentru a preveni încarnarea firelor de păr.

Cremă hidratantă zi de zi

Prin hidratarea zilnică vei preveni problemele comune ale pielii.

În cazul în care pielea este uscată,este mult mai probabil să te confrunți și cu părul crescut sub piele,deoarece firele nu vor putea să străpungă stratul greu de piele de la suprafață.

Apa fierbinte

Acest truc dă rezultate sigure,deoarece pielea este înmuiată și apa caldă deschide porii pentru îndepărtarea mai eficientă a părului.

Evită utilizarea pensetei

În cazul în care părul nu poate ajunge la suprafață,poți fi tentantă să îl tragi afară. Acest lucru poate fi periculos,fiindcă se poate ajunge la probleme grave.

Dacă din anumite motive ai folosit deja penseta și ești îngrijorată de o posibilă infecție, utilizează acid glicolic pentru a dezinfecta și vindeca porii. În cazul în care zona s-a infectat,consultă un dermatolog cât mai curând posibil.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei