Soluții contra punctelor negre 
Apar îndeosebi pe frunte, nas și bărbie și sunt inestetice, mai ales în cazul tenului foarte deschis, pentru că nu pot fi acoperite cu fond de ten și corector. Întrucât odată cu trecerea timpului punctele negre sunt mult mai greu de scos, ia măsuri din vreme.
unctele negre nu sunt altceva decât pori dilatați plini cu sebum. La contactul cu aerul,sebumul se oxidează,rezultând o culoare închisă. Ele se dezvoltă mai ales atunci când pielea produce mult sebum. Glandele sebacee se întâlnesc pe toată suprafața pielii,în special pe frunte și bărbie,exceptând palmele și tălpile.
 

Aplică o mască eficientă cu albuș

 
Albușul „strânge“ temporar porii,reducând astfel șansele apariției viitoarelor puncte negre și le elimină pe cele actuale. Sparge un ou și separă gălbenușul de albuș,iar pe acesta din urmă bate-l spumă. Există 2 variante prin care poți să-l aplici. Prima constă în întinderea unei părți din el pe toată fața curată și uscată. Apoi,acoperă tenul cu un șervețel. Când albușul s-a uscat,aplică restul de albuș,peste care întinde un alt șervețel. Îndepărtează șervețelele după aproximativ 20 de minute și clătește cu apă călduță. Cea de-a doua variantă presupune aplicarea albușului în 3-5 straturi,având grijă ca ele să se usuce foarte bine între aplicații. Se înlătură cu apă călduță.  
 

Tratament cu miere și lapte

 
Mierea are proprietăți antibacteriene,iar acidul lactic din lapte menține pielea catifelată și elastică. Amestecă 1 lingură de miere cu 1 linguriță de lapte. Încălzește preparatul 5-10 secunde în cuptorul cu microunde,după care omogenizează bine ingredientele. Când s-a mai răcit,aplică mixtura în strat subțire peste zona cu puncte negre și apoi acoper-o cu o pânză de bumbac. Așteaptă cel puțin 20 de minute înainte să îndepărtezi masca. Clătește cu apă rece și aplică o cremă hidratantă.
 

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei