Nu e o noutate că temperaturile scăzute îți pot compromite tenul una-două! Și, de fapt, dacă ne gândim mai bine, nu doar tenul ți se conmpromite iarna, ci și pielea de pe întregul corp. Iată ce să faci pentru ca pielea ta să nu sufere prea mult în timpul iernii. Te asigurăm că sunt trucuri la îndemână, pe care, dacă le pui în aplicare, pielea ta îți va mulțumi.

Păstrează-ți apa la îndemână

Pielea e bariera care ține apa din corpul nostru înăuntru și nu o lasă să se evapore. Este motivul pentru care, în anotimpurile foarte friguroase, peielea noastră tinde să se usuce mai repede. Pentru că vântul și frighul usucă acel strat protector pe care-l are pielea, în mod natural. E bine să ai un umidificator în casă și, de asemenea, să ai grijă să bei un pahar – două de apă în plus, pe zi. Chiar dacă e iarnă.

Folosește produse mai delicate cu pielea

Un demachiant mai blând, un gel de duș mai blând, care să conțină mai multă grăsime, să fie foarte hidratante și să nu fie puternic degresante. Îine minte ce a zis un mare înțelept în viață: „iarna nu-i ca vara“.

Evită dușurile și băile fierbinți

Îți place apa fierbinte? Poate, dar află că apa fierbinte creează în piele crăpături adânci. Dacă pielea nu e hidratată imediat după baie, aceste crăpături tind să se usuce imediat, din cauză că apa fierbinte se evaporă imediat. Rezultă niște eczeme de toată frumusețea, care seamănă cu rănile făcute de hârtie când te tai. Apa fierbinte deshidratează pielea, n-o hidratează. Dacă, totuși, vrei să faci o baie fierbinte, închide uțșa de la baie, pentru ca aburii să se păstreze în cameră. În plus, optează pentru produse cosmetice cu acid hialuronic și ceramide.

Ia-ți o cremă mai grasă iarna

Iarna, crema ta de față trebuie să fie foarte emolientă. E crucial dacă vrei să ai o piele hidratată și netedă. După ce-ți faci baie, aplică-ți crema imediat pe față și nu uita să faci același lucru cu o cremă de corp, pe corp. știm că nu faci asta întotdeauna, dar trebuie. Poți să-ți iei chiar și un ulei de corp, nu neapărat o cremă foarte grasă. Totul e să fie foarte, dar foarte hidratant. 

Nu ieși afară cu pielea umedă!

Dacă ți-ai făcut un mic tratament facial în casă și apoi ieși să duci gunoiul, n=ai făcut nimic! Pielea umedă rămâne în casă iarna. N-are voie să iasă afară, mai ales după ce a fost hidratatată. Nici mâinile tale n-au voie să aibă contact cu aerul rece după ce ai făcut baie sau chiar după ce te-ai spălat pe mâini. Exagerăm? Atunci stai cu o cremă emolientă la îndemână, ca să repari ce-ai stricat.

Exfoliază-te mai rar

Trebuie să eviți exfolierile mai ales dacă ai o piele foarte uscată, pentru că bariera ta lipidică se compromite mult mai ușor la frig. Dacă ai pielea normală, exfoliaz-o o dată pe săptămână și ai grijă să fii hidratată.


sursa foto: beautyhealthtips.in

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "