Tinerețe fără bătrânețe și piele fără riduri 

Odată cu trecerea timpului, tenul este tot mai uscat, își pierde elasticitatea și strălucirea, devenind un teren propice pentru formarea ridurilor. Pentru a amâna apariția semnelor de îmbătrânire este esențial să respecți câțiva pași de îngrijire!

Demachiază-te zilnic

Înlăturarea impurităților, a excesului de sebum și a machiajului este esențială pentru a avea un ten sănătos și luminos. De aceea, este bine să-ți formezi o rutină de înfrumusețare care să includă, dimineața și seara, demachierea. Aplică o cantitate mică de lapte demachiant pe o dischetă și masează ușor, prin mișcări circulare. Mișcările agresive pot duce la pierderea elasticității și tonusului pielii. După îndepărtarea laptelui, este indicat să folosești o loțiune tonică. Aceasta închide porii și lasă o senzație de prospețime, revigorând tenul. Ai grijă ca produsele pe care le folosești să nu conțină alcool, pentru a nu usca pielea.

Exfoliere delicată

Pe lângă produsele de îngrijire pe care le folosești zilnic, este important să acorzi o atenție deosebită exfolierii pielii. Pentru a elimina celulele moarte, folosește un produs cu o formulă blândă. Aplică-l cu grijă, evitând mișcările agresive. După ce ai masat cu blândețe zona sensibilă, clătește cu apă călduță. Exfolierea trebuie făcută o dată pe săptămână, seara, imediat după duș. Poți prepara un scrub natural și acasă, din zaț de cafea, zahăr brun sau din făină de porumb.

Folosește o cremă antirid

După exfoliere și, în general, atât dimineața, cât și seara, este indicat să aplici o cremă. După 30 de ani, nu mai este suficient ca aceasta să fie doar hidratantă sau nutritivă, ci trebuie să fie chiar antirid. Cele cu coenzima Q10 au proprietatea de a atenua și de a preveni apariția cutelor inestetice. De asemenea, este esențial ca aceste creme să aibă factor de protecție solară ( de minimum 20), soarele fiind principala cauză de ridare a pielii. Nu uita nici de cremele speciale pentru pielea din jurul ochilor – această zonă este și mai sensibilă. Pentru a combate semnele îmbătrânirii și pentru a spori fermitatea pielii, încearcă serurile antirid.

Uleiul de argan, efect antiîmbătrânire

Împotriva cutelor neplăcute care apar pe faţă folosește uleiurile vegetale. Ele hidratează, emoliază și netezesc pielea. Uleiul de măsline conține polifenoli, substanţe care combat îmbătrânirea pielii. Aplică-l pe față, pe gât ori pe decolteu înainte de culcare sau amestecă-l cu zeamă de lămâie. Uleiul de argan, la fel, hidratează pielea și are efect antirid. Este bogat în vitamina E și restabilește strălucirea și suplețea pielii.

Sursă imagine: santenatureinnovation.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "