Tratament cu iaurt și oțet pentru calusuri 

Chiar dacă vei avea nevoie de mai multe zile pentru a îndepărta definitiv calusurile de pe picioare, vei observa că pielea tălpilor va deveni mai catifelată după prima aplicare a tratamentului. În plus, acest remediu previne infecțiile și combate mirosul. Încearcă-l!

De obicei,calusurile se formeaza pe mâini sau picioare,deși se pot forma oriunde se exercită o presiune asupra pielii,cum ar fi în coate sau genunchi.

Calusurile pe picioare se formează pe talpă,în călcâiși sub degetul mare de la picior. Pe lângă faptul că sunt inestetice,calusurile sunt dureroase și crește riscul de apariție a infecțiilor.

De aceea,este important ca această problemă să fie tratată. Începe prin aplicarea de tratamente care au efect exfoliant.

Tratamentul cu iaurt și oțet este unul dintre ele. Ambele ingrediente – iaurtul și oțetul-conțin acizi naturali și au proprietăți hidratante,antiinflamatoare și antibacteriene,care înmoaie pielea întărită și care previn infecțiile.

Citește și:Cum să ai cele mai frumoase călcâie

Pentru prepararea tratamentului,ai nevoie de:

-½ de ceașcă de iaurt simplu

-¼ de ceașcă de oțet de cidru de mere

Pune într-un vas cele două ingrediente și amestecă-le cu o lingură până devin pastă.

Citește și:Utilizări mai puțin cunoscute ale oțetului

Mod de aplicare:

Înainte de a merge la culcare,spală-te pe picioare și apoi aplică amestecul obținut pe întreaga suprafață a tălpii,mai ales în zonele afectate de calus. Lasă-l să acționeze 30 de minute,după care stai cu picioarele în apă caldă încă 20 de minute. Folosește o piatră de picioare pentru a îndepărta celulele moarte.

Pentru rezultatele dorite,repetă tratamentul zilnic.

Credit foto:www.steptohealth.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei