Trucuri pentru a trata acneea tenului sensibil 

Cum să ameliorezi nesuferita acneea dacă produsele de curățate îți irită pielea? Ei bine, această problemă nu-ți va mai da bătăi de cap dacă apelezi la aceste mici trucuri!

Cele mai multe produse destinate înlăturării acneei conțin acid salicilic și peroxid de benzoil care provoacă inflamație și iritații ale pielii. Există însă și metode mai blânde cu pielea ta,care au o acțiune la fel de eficientă.

Primul pas,curățarea tenului

Este important să te speli pe față în fiecare seară pentru a înlătura excesul de ulei de pe ten,precum și impuritățile acumulate în timpul zilei. Însă,după ce te-ai spălat,poți folosi o soluție de curățare pe bază de apă,care să nu usuce pielea. Dacă tenul este deshidratat,acneease va accentua și pielea se va irita mult mai ușor.

Renunță la exfoliere

Chiar dacă exfolierea este în cele mai multe cazuri recomandată,pentru tenul sensibil ea poate face mai mult rău decât bine.Nu vei face decât să împrăștii bacteriile pe toată suprafața pielii și să agravezi acneea.

Hidratare și protecție

Atunci când vine vorba de cele mai indicate produse pentru hidratarea feței este bine să apelezi la cele fără ulei și cu o textură cât mai ușoară și nelipicioasă. Aceastea nu vor încărca tenul și-i vor asigura hidratarea necesară pentru a preveni uscarea. Cele mai bune produse de hidratare sunt cele pe bază de extract de castravete,ulei de migdale și aloe vera. De asemenea,ferește-te de cremele ce conțin parabeni și utilizează de fiecare dată când ieși din casă produse de protecție solară cu un factor de protecție de minim 30.


Citește și:

Vrei să scapi de acnee? Iată cum!

9 suplimente antiacnee


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei