Trucuri pentru îngrijirea cuticulelor 

Ne protejează unghiile, așa că dacă le tai nu faci decât să te expui unor riscuri pentru sănătate. Pe de altă parte, dacă le lași să crească excesiv, te poți trezi că unghiile nu se dezvoltă așa cum trebuie. Iată câteva trucuri pentru o îngrijire corectă a mâinilor, în special a cuticulelor.

Ca să ai o manichiură frumoasă,care să te reprezinte,ține degetele într-un bol în care ai pus apă călduță și câteva picături de apă călduță. Într-un sfert de oră cuticulele se înmoaie și le poți împinge ușor în direcția opusă sensului de creștere al unghiei.

La final îți ștergi mâinile cu un prosop moale,apoi masezi degetele și mâinile cu puțin ulei de măsline. Este nutritiv și catifelează pielea.

Vitamina E are efect hidratant

Dacă ai pielea uscată și,deci,și cuticulele se crapă și arată inestetic,folosește vitamina E uleioasă. Sparge capsulele de vitamină sau achiziționează ulei și masează-te ușor la baza unghiilor,în fiecare zi. Mâinile tale vor arăta ca proaspăt îngrijite la salonul de cosmetică.

Și untul de shea catifelează crăpată

Un alt aliat de nădejde,când vine vorba despre refacerea structurii pielii uscate este untul de shea. Acesta hidratează în profunzime și stimulează regenerarea celulară. După ce faci curățenie și folosești produse puternic degresante,aplică câteva picături de unt de shea pe mâini și insistă în zona unghiilor și a cuticulelor.

Mai poți folosi și ulei de migdale în combinație cu miere. Ambele au efecte deosebite asupra pielii.

Dacă pielea este foarte uscată,încearcă să stai cu ulei și mănuși de menaj pe mâini toată noaptea. Dimineața,mâinile tale vor avea un aspect de invidiat.

Folosește mănuși când faci curat

La treburile casnice folosește mănuși de menaj. Detergenții usucă pielea și exfoliază unghiile. La culcare,e bine să aplici întotdeauna cremă de mâini,specială pentru sănătatea unghiilor și a cuticulelor.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei