Uleiul de migdale, secretul tenului sănătos! 

Pe lângă faptul că este o sursă importante de vitamina E, cunoscută pentru proprietățile sale de refacere a țesuturilor pielii, uleiul de migdale conține și acid oleic mononesaturat, acid linoleic și acid palmitic. Toți acești acizi au un rol important în îngrijirea tenului, întrucât au proprietăți emoliente și de hidratare a pielii.

Previne uscarea pielii

În sezonul rece,pielea are tendința de a se usca mult mai repede. Pe lângă aspectul neplăcut,pielea uscată poate crea disconfort și chiar probleme dermatologie. Acest tip de piele este mai predispus la riduri,se poate exfolia în exces și chiar crăpa. Un ajutor de folos este uleiul de migdale,care o hidratează în profunzime. În plus,uleiului tratează iritațiile și crăpăturile,două dintre consecințele pielii uscate.

Cum se folosește

În fiecare zi,se aplică pe față puțin ulei de migdale cu care se masează ușor pielea,după care se clătește cu apă din abundență. De asemenea,uleiul poate fi folosit și în combinație cu făină de ovăz. Ingredientele (5-6 picături de ulei și puțină făină de ovăz) se amestecă bine până când se formează o pastă. Masca se aplică pe față și se lasă să acționeze timp de 5-10 minute,după care se îndepărtează cu apă călduță.

Tratează acneea

Uleiul de migdale este un bun tratament pentru acnee,deoarece are o dublă acțiune:hidratează pielea și reduce excesul de sebum,eliminând astfel coșurile și punctele negre de la nivelul feței. Concret,acest tip de ulei acționează ca un agent de curățare a straturilor superficiale ale pielii,eliminând bacteriile și murdăria,fără a forța pielea să producă mai mult sebum,cu scopul de a o menține catifelată.

Cum se folosește

Pentru eliminarea acneei,se folosește ulei de migdale în combinație cu suc de lămâie. Așadar,amestecă 5-6 picături de ulei cu 1-2 linguri de suc proaspăt de lămâie,după care aplică amestecul pe zonele afectate și lasă-l să acționeze timp de 10-15 minute. Procedeul se repetă în fiecare zi până la ameliorarea problemei.

Bun remediu anticicatrici

Grație proprietăților sale emoliente,uleiul de migdale înmoaie țesuturile pielii. Astfel,prin menținerea ridicată a nivelului de hidratare a pielii,țesuturile afectate se refac ușor,  iar cicatricile își reduc din vizibilitate. Efectele benefice ale uleiului vor apărea din primele 2-3 săptămâni de folosire,însă este necesar să se aplice pe zonele afectate de două ori pe zi.

 Cum se folosește

Pentru o mai bună absorție,uleiul de migdale se folosește ca atare,care se aplică pe pielea curățată în prealabil. Zonele afectate se masează ușor cu ajutorul degetelor până când uleiul pătrunde în piele.

Info: Uleiul de migdale este de preferat în locul celui de măsline,întrucât cel din urmă nu este recomandat pentru tenul gras. Pe de altă parte,uleiul de migdale este benefic atât pentru persoanele care au tenul uscat,cât și pentru cel care au pielea grasă. În plus,spre deosebire de uleiul de măsline,cel de migdale oferă rezultate mai bune în tratamentul contra acneei,deoarece efectele sale antiinflamatoare sunt mult mai pronunțate.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei