Află ce spune despre tine zodiacul persan! 

Cunoscut și ca zodiac iranian, acest tip de horoscop este una dintre cele mai vechi forme de calcul astrologic tradițional. Află care sunt trăsăturile personalinății tale în urma interpretării semnului tău zodiacal persan!

Celor 12 zodii europene le corespund 12 ale vechiului zodiac iranian care poartă numele lunilor persane despre care se spune că provin din textele religioase zoroastre. La baza acestui zodiac stă calendarul iranian solar. Prima zi din acest calendar nu este 1 ianuarie,ci ziua în care are loc echinocțiul de primăvară. Atunci este sărbătorit Anul Nou Iranian sau Nowruz,o celebrare a naturii. În anul iranian,primele șase luni au câte 31 de zile,iar următoarele 30 de zile.

Farvardin-21 martie-20 aprilie

Calitățile tipice ale nativilor acestui semn sunt curajul,jovialitatea. Inocența și dinamismul le dau farmec și-i fac să atragă admirația celor din jur. Energici și încrezători în forțele proprii,se confruntă cu plăcere cu provocările. Cu toate acestea,au dificultăți în a-și ține în frâu stările negative,mânia mai ales,și ajung să-i rănească sufletește pe cei dragi.

Ordibehesht – 21 aprilie – 21 mai

Cei născuți în această perioadă sunt persoane hotărâte,răbdătoare și perseverente. Natura lor iubitoare îi face dragi tuturor. Lăcomia,gelozia,posesivitatea sunt unele dintre defectele lor.

Khordad – 22 mai – 23 iunie

Nativii acestui semn se pot bizui pe o sănătate bună. Sunt pline de viață,cu o imaginație ieșită din comun. Au tendința de a fi persoane agitate,de a evita activitățile migăloase și de a căuta numi plăcerile în viață. Indeciziile le macină încet și e posibil să se confrunte cu o nervozitate excesivă.

Tir – 24 iunie – 22 iulie

Cei născuți sub acest semn sunt binecuvântați cu multă imaginație și intuiție. Sunt persoane tenace,protector,dar și șireți. Punctele lor forte sunt firea capricioasă și predispoziția spre stările depresive.

Mordad – 23 iulie – 22 august

Calitatea lor izbitoare este generositatea. Sunt persoane calde,sociabile,care-și fac prieteni cu mare ușurință. În viață,caută provocările și-și doresc să fie în centrul atenției. Natural lor iubitoare le dă farmec. Sunt entuziaste,amuzante,însă pot fi în unele situații și dominatoare,intolerante.

Shahrivar  – 23 august – 22 septembrie

Binevoitori din fire,sunt pesoane care arată milă față de cei mai puțin norocoși. Sunt critice,organizate,perfecționiste,conservatoare. Apropiații vor descoperi că au simț practic și că sunt discrete. Chiar dacă par dure,sunt emotive și grijulii cu cei din jur.

Mehr – 23 septembrie – 23 octombrie

Loialitatea și diplomația sunt principalele calități ale persoanelor născute în a șaptea lună a calendarului iranian. Pe plan personal,sunt romantice și sociabile. Există riscul de a cocheta cu mai multe persoane de sex opus,până se decid în privința alegerii uneia potrivite pentru căsnicie.

Aban – 23 octombrie – 21 noiembrie

Cei născuți în această perioadă sunt calmi,pasionali,interiorizați. Puțini rezistă atracției lor magnetice. Pe de altă parte,pot fi extrem de posesivi,ranchiunoși și încăpățânați.

Azar – 22 noiembrie – 21 decembrie

Neliniștite,energice,curajoase,persoanele născute în luna Azar,a noua a calendarului Iranian,sunt și binevoitoare,sincere și oneste. O altă calitate a lor este loialitatea. Încredereaprea mare în forțele proprii le poate face însă să pară iresponsabile,naive,neglijente.

Dey – 22 decembrie – 19 ianuarie

Nativii în Dey au o voință puternică,sunt înțelepți și tenace. Își urmăresc scopurile cu viclenie,metodic și prin depunerea unor eforturi extraordinare. În ciuda acestor atuuri,sunt foarte geloși,pesimiști.

Bahman – 20 ianuarie – 18 februarie

Persoanele născute în această perioadă sunt prietenoase,vorbărețe,inteligente și știu foarte bine cum să impresioneze pentru a obține ceea ce-și doresc. În aparență joviale și blânde,sunt foarte hotărâte în viață. Din păcate,sunt idealiste și riscă să piardă multe în lipsa unei analize practice.

Esfand – 19 februarie – 20 martie

Pe cei născuți în ultima lună din calendarul iranian îi caracterizează compasiunea,afecțiunea,blândețea. Pot fi persoane generoase,care oferă multă dragoste celor dragi,dar și misterioase. Credulitatea,nervozitatea se numără printre defectele tale.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei