3 alimente care-ți prelungesc viața 

În timp ce unii oameni se tem de bătrânețe, alții își doresc să trăiască cât mai mult. Însă, în comparație cu animalele - la care instinctul de supraviețuire este mult mai puternic - noi privim viața ca un dar, așa că facem tot ce putem ca să supraviețuim.


Pot exista mai multe cauze de deces. Unele dintre cele obișnuite sunt bătrânețea, afecțiunile grave și accidentele. Dar facem tot ce putem și luăm măsuri de precauție pentru a supraviețui, iar sănătatea este factorul-cheie pentru o viață lungă. Prin consumul de alimente sănătoase, prin practicarea de exerciții fizice, prin menținerea greutății corporale și prin tratarea afecțiunilor, reușești să te menții sănătoasă și să ai o viață lungă.

Secretul longevității

Cu toate acestea, oamenii de știință au aflat secretul longevității, bazându-se pe obiceiurile familiei Donnelly din Irlanda de Nord. În familia Donnelly, majoritatea membrilor au trăit o viață sănătoasă, ajungând până la vârsta de 93 de ani. Toți membrii familiei au trăit în total 1075 de ani!

Când oamenii de știință au vorbit cu această familie pentru a afla secretul longevității, ei au spus că mănâncă în fiecare zi o mâncare simplă – un amestec de fulgi de ovăz fierți în lapte și îndulciţi cu gem de mere –, dar foarte nutritivă.

Fulgii de ovăz

Datorită conținutului ridicat de fibre, fulgii de ovăz au capacitatea de a elimina toxinele acumulate în organism și de a crește nivelul de energie.

Laptele

Laptele este sursă bogată de proteine și calciu, minerale care mențin oasele sănătoase, în ciuda vârstei.

Gemul de măr

Mărul conține antioxidanți care stimulează regenerarea celulară, încetinind procesul de îmbătrânire.

Familia Donnelly din Irlanda de Nord combină aceste alimente sănătoase cu exerciții fizice. Ei mănâncă amestecul de fulgi de ovăz fierți în lapte și îndulciți cu gem de miere de două ori pe zi, potrivit cercetătorilor.


Credit foto: www.allswalls.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "