4 moduri de a folosi avocado



 

De multă vreme se tot vorbește despre beneficiile avocadoului. Acesta este bun pentru ten, te ajută să slăbești, scade colesterolul și are o cantitate mare de fibre care ne ajută să ne menținem sistemul digestiv.

Când părinții spuneau să mâncăm cât mai multe legume verzi,probabil că avocado nu a fost primul care ți-a venit în minte. De fapt,nu este chiar o legumă. Avocado se încadrează în categoria fructelor. În timp ce avocado este foarte sănătos în atât de multe feluri,există și alte modalități de a beneficia de avantajele acestui fruct în afară de a-l pune în salată.

Iată câteva utilizări pentru avocado:

1. Folosește-l ca o cremă hidratantă

Avocado face minuni în ceea ce privește procesul de frumusețe. Antioxidanții și uleiurile din  interiorul avocadoului sunt foarte bune pentru hidratarea și deteriorarea părului și a pielii. Pentru a obține o mască pe bază de avocado,trebuie să-l lași la macerat 10-15 minute și aplici pasta pe față după care clătești cu apă caldă. Vei simți cum pielea este hidratată în cel mai scurt timp.

2. Mască pentru părul deteriorat

Împreună cu salvarea pielea uscată,avocado este perfect pentru regenerarea părului deteriorat. Un amestec de avocado,cu ulei de măsline și ou poate face o mască de păr,dacă ești în căutarea unor tratamente naturale. Aplică amestecul obținut din cele trei ingrediente,pe păr și lasă-l să acționeze 20 de minute,după care clătești cu apă caldă.

3. Este bogat în potasiu

Avocado are la fel de mult potasiu ca și bananele. Trecut ca o gustare va contribui la consolidarea mușchiilor,pentru a preveni tulburările cardiace și renale,pentru a atenua anxietatea și stresul,precum și păstrarea sistemului nervos sub control.

 4. Folosește-l în sandviș la micul dejun  

În timp ce majoritatea oamenilor se așteaptă să vadă avocado doar în salate,acesta este delicios și folosit pe toate tipurile de mâncăruri neașteptate. Asocierea avocadoului cu șunca și oul este un mod minunat de a începe dimineața.

Rețeta sandvișului

Ingrediente

-o pâine baghetă

-2 albușuri de ou fiert

-1 felie mare de roșie

-4 frunze de spanac

-avocado (2 linguri)

-1 felie de brânză

-muștar

-1 linguriță de unt

 Mod de preparare  

Taie pâinea în două pe lung,întinde un strat subțire de unt pe ele,pune muștar și pasta de avocado,apoi acoperi cu albușul de ou,fiert. Peste ele adaugi roșia,frunzele de spanac și brânza. Acoperă cu a doua felie de pâine și îl pui în aparatul de făcut sandviș și îl lași 3 minute,ca să se rumenească și să se topească brânza.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:



Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei