5 suplimente bune pentru sănătatea inimii 

Bolile cardiovasculare reprezintă una dintre principalele cauze ale mortalității la nivel mondial. Stilul de viață, iar aici includem alimentația și lipsa mișcării, precum și stresul, sunt cauze frecvente ale apariției acestor boli. 

Medicii ne recomandă să includem în alimentație minerale și vitamine pentru a ne proteja inima. Acestea sunt:

Omega 3

Sunt grăsimi sănătoase pe care le găsim în peștele gras, cu rol de a reduce inflamațiile, care duc la apariția bolilor cardiovasculare. Organismul nu poate produce omega 3, de aceea grăsimile trebuie procurate din alimentație. E recomandat să mănânci pește de două ori pe săptămână, iar suplimentele Omega 3 trebuie luate doar dacă nu reușești să consumi atât de frecvent carne de pește.

Vitamina D

Este vitamina pe care organismul nostru o produce atunci când ne expunem la soare. Deseori însă, folosirea cremei de protecție solară împiedică absorbția acesteia. În urma analizelor, medicul îți va prescrie anumite suplimente cu vitamina D, necesară și ea pentru o inimă sănătoasă.

Usturoi

Este bun pentru scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, primele semne alarmante în ceea ce privește sănătatea inimii.

Biotina

E benefică pentru organism, doar dacă e luată în cantități foarte mici. Deși biotina ne ajută să avem unghii rezistente și pielea frumoasă, dacă exagerăm cu acest supliment e posibil să avem mari probleme cu inima.

Vitamina C

E cea mai bună vitamină pentru întărirea imunității. Deficiența de vitamina C este una dintre cauzele care au fost asociate cu mortalitatea cauzată de bolile cardiovasculare, potrivit unui studiu efectuat de medici din America.

Sursa foto: www.besthealthmag.ca

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "