Alcoolul, bun pentru femei, relevă studiile 

Femeile trecute de prima tinereţe care beau puţin alcool în fiecare zi, pot trăi mai mult, potrivit studiilor efectuate recent.

"Consumul moderat de alcool a fost asociat cu o viaţă sănătoasă şi longevivă",declară autorul studiului Dr. Qi Sun.

În urma studiului efectuat la Şcoala de Sănătate Publică Harvard din Boston,cercetătorii au descoperit că femeile cu vârste de peste 50 de ani care au consumat o singură băutură alcoolică,timp de 5-7 zile pe săptămână au şanse mult mai mare de a fi mai sănătoase la vârste mai înaintate,decât cele care bea alcool de doar 2 ori pe săptămână sau nu beau deloc.

După ce au analizat starea de sănătate a 14 mii de femei,cercetătorii au ajuns la concluzia că cele care consumă două băuturi alcoolice în fiecare zi au cu 28% mai multe şanse de a îmbătrăni sănătoase,în timp ce persoanele care beau o singură băutură pe zi au cu 50% şanse mai mari de a avea o viaţă longevivă.

Oamenii de ştiinţă afirmă că femeile care beau alcool pot trăi cel puţin 70 de ani,fără a suferi de afecţiuni ale inimii,cancer sau alte boli cronice.

Deşi studiile arată că alcoolul contribuie la o viaţă longevivă,experţii sunt de părere că femeile nu trebuie să facă abuz,moderaţia fiind cuvântul cheie atunci când vine vorba de consumul de alcool.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "