Aliaţii tăi contra artritei 

Artrita se manifestă prin înroşirea şi umflarea articulaţiilor, dar şi prin durere şi căldură locală. Însă, din fericire, simptomele acesteia pot fi ameliorate cu ajutorul a 10 plante cu efecte miraculoase.

1 Arnica

Efectul antiinflamator al arnicii este cunoscut încă din Antichitate. Florile de arnică au în conţinutul lor arnicină,alcooli triterpenici,colină şi coloranţi carotinoizi. Planta poate fi folosită atât pe cale orală,sub formă de infuzii,pulbere sau comprimate,cât şi extern,sub formă de frecţii,singură sau în combinaţie cu camfor şi rozmarin.

2 Frasinul

Frunzele de frasin sunt bogate în salicilaţi,substanţe antiinflamatoare care ameliorează durerile cronice. Planta poate fi folosită sub formă de infuzie sau tinctură,întrucât ambele au un efect analgezic moderat.

3 Camforul

Extractul din arborele de camfor activează fluidele şi stimulează centrii nervoşi vasomotori şi respiratori,ceea ce înseamnă că are un rol calmant asupra articulaţiilor. Frecţiile cu ulei de camfor reduc în mod semnificativ durerile şi inflamaţiile articulare.

4 Brusturele

Rădăcina de brusture conţine vitamine din complexul B,săruri de potasiu,inulină,ulei volatil,tanin,precum şi un compus antibiotic la fel de eficient ca şi penicilina. Infuzia sau decoctul de brusture elimină în timp durerile reumatice.

5 Luminiţa nopţii

Uleiul de seminţe din luminiţa nopţii este bogat în acid dihomo-gamma-linolenic (DHGLA),care are ca principal efect inhibarea inflamaţiei. Uleiul se administrează ca supliment alimentar pe o perioadă lungă de timp.

6 Bătrânişul

Originară din America,planta conţine un număr mare de acizi esenţiali aromatici,care au un rol important în prevenirea şi ameliorarea afecţiunilor articulare. Bătrânişul este util atât pe cale externă (frecţii),cât şi pe cale internă (prin consumul de ceai).

7 Rozmarinul

Planta are un efect puternic asupra articulaţiilor dacă este folosită sub formă de alcool de rozmarin,care se prepară din 100 g de frunze şi flori la 1 litru de alcool. Mai întâi,se introduc florile şi frunzele
într-un flacon cu gâtul strâmt,după care se toarnă alcool până când se acoperă complet şi se lasă la macerat trei săptămâni. Amestecul poate fi folosit de mai multe ori pe zi,aplicându-se pe zona dureroasă,fără niciun pericol de iritare a pielii.

8 Muştarul

Muştarul produce o înroşire locală a pielii şi căldură,ameliorând durerile provocate de artrită,lumbago şi alte afecţiuni similare. Pansamentele îmbibate într-un amestec preparat din 30 g de muştar la
1 litru de apă se aplică pe zonele dureroase de mai multe ori pe zi.

9 Gheara diavolului

Se numără printre cele mai populare plante cu rol antiinflamator. Se administrează întotdeauna sub formă de capsule,deoarece infuzia este foarte amară. Gheara diavolului este indicată,în special,împotriva reumatismului cronic.

10 Sunătoarea

Uleiul de sunătoare are un puternic efect antiinflamator,graţie celor peste 15 compuşi pe care îi conţine. Florile de sunătoare se ţin în ulei extravirgin de măsline sau de migdale pentru câteva săptămâni,după care se filtrează. Remediul se utilizează pentru masarea zonelor dureroase,dar şi pe cale internă.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "