Alimente care accelerează îmbătrânirea 

În timp ce unele alimente îți șterg anii de pe chip și-ți păstrează un tonus bun, altele nu fac decât să îngreuneze activitatea organismului și să te facă să pari mai în vârstă decât ești. Iată ce să ștergi de pe lista de cumpărături!

Grăsimile saturale

În această categorie intră o gamă variate de produse începând de la margarină,unt gras,prăjeli și terminând cu prăjiturile cu multă cremă. Întradevăr,sunt foarte gustoase,dar organimul chiar nu-ți va mulțumi după ce le-ai consumat. În schimb,radicalii liberi vor afecta sănătatea celulelor tenului și te vei confrunta cu riduri premature din cauza pierderii elasticității pielii.

Citește și:

Argila,bună penru orice ten!

Ceai verde pentru un ten perfect

Zahărul rafinat

Dacă crezi că această formă de zahăr se găsește doar în dulciuri,atunci află că te-ai înșelat. Ketchupul,sosurile pentru salate din comerț și maioneza,toate au în compoziția lor o cantitate mai mare sau mai mică de zahăr. Acesta eliberează în corpul tău un numit tip de molecule care în timp reduc producția de colagen,atât de necesară menținerii sănătății pielii.

Băuturile energizante și carbogazoase

În afara faptului că au foarte mult zahăr și coloranți sintetici,în aceste băuturi s-a găsit și o cantitate mare de fosfați,ceea ce duce la apariția complicațiilor la rinichi și la inimă sau chiar poate cauza atrofierea mușchilor.

Alcoolul

Are un număr ridicat de calorii goale deci te poți alege cu câteva kilograme în plus,dar are capacitatea de a provoca deshidratarea organismului. Pielea va deveni din ce în ce mai uscată și ridurile fine vor deveni mai vizibile.

Sarea,produsele conservate,pâinea,sosurile și mâncarea de la restaurant

Sunt alimente care conțin în general un aport de sare mult peste limitele recomandate. Drept consecință,în sistemul digestiv va intra o cantitate mare de sodiu cu roul de a provoca deshidratarea organismului. Astfel,nu doar că-ți va fi foarte sete,dar tenul va căpăta un aspect îmbătrânit.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "