Alimente care distrug dantura 

Dacă nu vrei să mergi la stomatolog, ai mare grijă la ce mănânci! Iată ce alimente să eviți pentru a avea o dantură sănătoasă!

Bomboane cu mentă

Dulciurile cu mentă sau gumele de mestecat par a fi o bună alegere după masă,dar specialiștii ne avertizează că acestea fac mai mult rău decât bine. Menta,picăturile pentru tuse sau bomboanele tari pot avea un efect demineralizant asupra dinților din cauza PH-ului acid.


Citește și:

Cum să ai dinți albi și strălucitori

Trucuri rapide ca să-ți protejezi dinții


Fructe uscate

Fie că este vorba de gume de mestecat,fructe uscate,jeleuri,caramel sau chiar ciocolată,știm cu toții că aceste alimente atacă dantura. Specialiștii spun că ori de câte ori ai ceva lipit pe dinți,saliva nu poate atinge acea parte a dinților pentru a neutraliza acidul. Prin urmare,smalțul dinților se distruge și apar cariile dentare.

Băuturi energizante

Specialiștii ne recomandă să evităm lichidele dulci,cum sunt energizantele. Pentu că sunt foarte acidulate aceste băuturi duc la deteriorarea danturii. Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani și băuturile pentru sportivi duc la deteriorarea ireversibilă a dinților.

Citrice

Dacă preferi să mănânci alimente acre în detrimentul celor dulci,poți să-ți distrugi dinții. De exemplu,lămâia este un aliment acid,care demineralizează smalțul imediat. Acest lucru este valabil și pentru alte citrice,cum sunt portocalele și grapefruit-urile.

Alimente bogate în amidon

Acestea includ pâinea albă,chipsurile,cartofii prăjiți și pastele gătite al dente. Cu cât amidonul din aceste alimente este mai procesat,cu atât va provoca un nivel mai mare de acizi în gură.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "