Alimente care previn dezvoltarea cancerului 

În urma unor cercetări medicale s-a descoperit că anumite alimente și băuturi sunt benefice și combat în mod eficient dezvoltarea cancerului. Acestea sunt alimente preferate de fiecare dintre noi, pe care le consumăm aproape zilnic.

Aceste alimente benefice nu hrănesc celulele canceroase,ci dimpotrivă,ele împiedică dezvoltarea tumorilor. Cu toate acestea,aceste alimente și băuturi sunt,probabil,unele dintre alimentele preferate de toată lumea.

Acestea includ vinul roșu,roșiile,afinele,curry,ciocolata neagră și ceaiul verde. Mai mult decât atât,experții chiar cred că acestea sunt chiar mai puternice decât chimioterapia.

Ce calități au aceste alimente:

Procesul normal de creare a vaselor de sânge din organism este numit angiogeneză. Acest proces este îmbunătățit în unele etape din viață,cum este la nou-născuți. Pe de altă parte,această funcție nu se efectuează mai târziu în viață,ci numai în cazuri precum restabilirea țesuturilor și capilarelor din răni.

Rolul activator și inhibitor de molecule este reglementarea acestui proces. În cele mai multe cazuri,inhibitorii sunt mai importanți,dar apoi activatorii angiogenezei devin necesari în scopul de a stimula creșterea celulară vasculară pentru formarea de noi vase de sânge.

Pentru a fi mai specifici,ceea ce fac aceste 7 alimente este împiedicarea substanțelor să ajungă în sângele celulelor tumorilor. Ele au nevoie de vase de sânge suplimentare pentru a fi alimentate cu substanțe nutritive și care se răspândesc în organism,prin sânge. Acest lucru înseamnă dezvoltarea lor,care este condiționată de angiogeneza tumorală.

Următoarele alimentele sunt cele care pot inhiba angiogeneza:

Roșiile

Acestea sunt unele dintre cele mai puternice alimente pentru stoparea angiogenezei. Potrivit unui studiu realizat la Harvard,persoanele care au consumat roșii fierte sau sos de roșii mai mult de patru ori pe lună,a avut o reducere a dezvoltării de 50% a cancerului de prostată.

Explicația este că roșiile sunt o sursă bogată de licopen,substanță care este antiangiogenică,ceea ce înseamnă că se dizolvă în grăsime,și astfel este absorbit prin tracul digestiv. Spre deosebire de vitamina C,cantitatea de licopen este crescută atunci când aceste legume sunt preparate în condiții de temperatură ridicată sau fierte. În plus,mâncarea cu curry conține substanțe benefice,la fel de bune pentru combaterea cancerului.

Vinul roșu

Vinul roșu conține substanța resveratrol care este miraculoasă. Acest antioxidant poate fi găsit în pielița de la struguri. În afară de numeroasele beneficii pe care le are asupra sănătății,reduce riscul de dezvoltare a bolilor de inimă,și duce la longevitate.

Numeroase studii susțin că resveratrolul ucide bacteriile,virusurile și ciupercile,prelungește durata de viață a animalelor,îmbunătățește producția de energie a celulelor,menține un echilibru pentru diabetul zaharat în ce privește glucoza din sânge,elimină radicalii liberi,previne daunele celulare provocate de radiațiile nucleare,îmbunătățește funcția cardiacă,repară ADN-ul deteriorat,îmbunătățește starea psihică și fizică,și concentrația.

Doar 225 ml de vin roșu oferă în jur de 640 mcg de resveratrol. Suplimentele de resveratrol,adesea combinate cu extracte din struguri sau alți antioxidanți,sunt de obicei luate în doze de 200-600 mcg pe zi. Cercetările arată că unele tipuri de vinuri conțin cantități mai mari de acești polifenoli.

Afinele și zmeura

Aceste fructe pot fi extrem de eficiente în prevenirea multor tipuri de cancer,deoarece acestea reduc stresul oxidativ și opresc angiogeneza. Acestea conțin fitochimicale,care de fapt ne protejează împotriva cancerului. În plus,ele sunt extrem de benefice,și luptă împotriva cancerului ovarian.

Ciocolata neagră

Da,ciocolata neagră chiar este benefică pentru sănătatea organismului. Nu trebuie să eviți dulciurile,mai ales cele care sunt benefice pentru combaterea cancerului. Ciocolata neagră este extrem de sănătoasă și benefică pentru inimă,îmbunătățește starea de spirit și ajută în lupta împotriva celulelor rele.

 Cafeaua și ceaiul verde  

Acestea sunt două dintre băuturile preferate de toată lumea. Cafeaua și ceaiul verde ajută și luptă împotriva acestei boli grave,și tot  mai prezentă.

Curcuma

Acest super-uimitor condiment poate îmbunătăți în mod semnificativ sănătatea,și ajută la topirea grăsimii din organsim.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei