Alimente de evitat pe caniculă 

În aceste zile caniculare cauți să consumi alimente și băuturi reci în dorința de a mai potoli arșita care te cuprinde. Însă, uneori, aceste alegeri nu sunt dintre cele mai inspirate, deoarece organismul tău funcționează după propriul termometru.

Înghețata

Cu siguranță se numără printre deserturile tale preferate vara,dar în loc să scapi de senzația înăbușitoare de căldură,mai rău o agravezi. Alimentele care conțin grăsimi,proteine și carbohidrați încălzesc organismul pe măsură ce acestea sunt digerate. Poate pe moment o să simți că te-ai mai răcorit,dar de fapt corpul tău eliberează un surplus de energie menit ajute stomacul să proceseze mâncarea. Cu cât mănânci mai gras,cu atat se va digera mai greu și-ți va fi mai cald.

Orezul brun

Deși este mult mai sănătos decât cel alb,asta nu înseamnă că organismul tău îl va asimila mai repede. Conține carbohidrați ceea ce inseamnă un impuls de energie,deci cu siguranță te vei încălzi. Aceeași regulă se aplică pentru toate cerealele,așa că este bine să le consumi cu moderație în perioada caldă.

Berea

Este consolarea tuturor celor însetați,fiind băută în cantități record în zilele caniculare. Totuși,alcoolul din compoziția ei te deshidratează și provoacă vasodilatații,ceea ce produce o încălzire la suprafața pielii.


Citește și:

Fructele zemoase,de ajutor pe caniculă

Sucurile îți redau energia


Alimente care te răcoresc

Pepenele

Este format în cea mai mare proporție din apă,iar acest lucru contribuie la hidratarea organismului. Cu cât consumi alimente sau bei mai multă apă,cu atât vei scăpa de senzația de sufocare.

Mâncarea picantă

Piperul și ardeiul iute accelerează arderea grăsimilor și te fac să transpiri. Astfel,vei elimina toxinele din organism și nu vei mai simți că „te iau toate căldurile”.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei