Alimentele care îți dau energie 

Alergatul este o provocare. Persoanele care conduc dimineața sunt conștienți de faptul că consumă multă energie și putere atunci când stau în trafic. În afară de faptul că arzi calorii, apoi ești epuizată. Același lucru se întâmplă și când alergi.

Dacă după ce am alergat o oră nu consumăm alimente care să ne redea energie pentru a rezista,o să fim obosite și epuizate după câteva ore. Sunt câteva alimente care ne ajută să rămânem active,și care trebuie consumate la micul dejun.

Iată care sunt alimentele care ne dau energie:

1. Piepul de pui

Piepul de pui este scăzut în calorii și este considerat a fi unul dintre cele mai sănătoase opțiuni de carne din orice masă a zilei. Poate fi preparat cu ușurință,și are un gust delicios atunci când este gătit cu condimentele potrivite. Carnea de pui ar trebui să fie încălzită înainte de a o mânca,după ce vii de la alergat.

Așa cum am spus și mai sus,micul dejun este o masă importantă și ar trebui să fie cea mai consistentă. Este bun pieptul de pui cu un orez de legume. Acesta te va ține sătulă pentru mult timp. Beneficiul pieptului de pui este că conține seleniu care reduce riscul de a dezvolta artrită în etapele vieții.

2. Somonul

Când vine vorba de fructe de mare,nu poate exista o alternativă mai bună decât somonul. Bogat în acizi grași omega 3 și antioxidanți,somonul ajută corpul să se recupereze repede. Poți găti fileuri de somon cu un cartof copt și câteva legume fierte. Adaugă puțin ulei de măsline pentru mai multe beneficii asupra sănătății. La fel de bună este și gătirea de fileuri de somon cu orez brun,sparanghel și paste.

Această mâncare te va umple de energie pentru întreaga zi. Beneficiul somonului asupra sănătății este că îmbunătățește funcția creierului și scade rata de declin  cognitiv în rândul persoanelor mai în vârstă.

3. Bananele

Fiecare persoană care aleargă sau atleții trebui să beneficieze de suficienți carbohidrați pentru a avea energie. Una dintre cele mai bune și sănătoase surse de carbohidrați este banana. Ia niște lapte,banane și căpșuni. Amestecă-le în blender pentru două minute,și adaugă niște suc de lămâie pentru un gust și mai bun.
 
Micul dejun care conține banane este benefic pentru organism deoarece conține vitamine,minerale și carbohidrați care stimulează energia,mai ales în rândul sportivilor.

4. Iaurtul grecesc

Iaurtul este o gustare delicioasă pentru toată lumea. Dacă ai alergat aproximativ o oră,este recomandat să consumi iaurt grecesc,deoarce conține multe proteine,și poate fi consumat cu fructe și migdale pentru un gust suplimentar.

Beneficiile pe care le are iaurtul grecesc este că conține proteine care ajută la construirea mușchilor și cresc rata metabolică care te ajută să arzi mai multe calorii.

5. Migdalele

Acestea sunt o sursă excelentă de antioxidanți și sunt cunoscute pentru că scad colesterolul,mai ales dacă sunt consumate în mod regulat. Migdalele sunt preferate de sportivi. Pentru că nu poți mânca la mic dejun doar migdale,combină-le cu fulgi de porumb sau un milkshake sănătos.

Migdalele sunt bune pentru piele. Acestea îndepărtează toate bolile care pun în pericol viața,printr-o aprovizionare constantă de vitamine și minerale.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei