Alimentul care poate ucide virusul HPV 

Oamenii de știință americani au descoperit că unele ciuperci japoneze pot distruge virusul care cauzează cancerul cervical.

Mai mult de trei sferturi dintre femeile din întreaga lume dobândesc acest virus în timpul vieții,iar unele tulpini pot cauza cancer de col uterin.

Virusul papiloma uman (HPV) este o infecție comună și foarte contagioasă care afectează pielea și căptușeala membranelor umede ale corpului,de exemplu,colul uterin,gura și gâtul.

Ciupercile shiitake te apără de cancer

Cercetătorii americani au descoperit că ciupercile shiitake joacă un rol important în prevenția cancerului de col uterin,cauzat de HPV. Virusul se transmite prin contact sexual și poate cauza cancer de col uterin la femei,precum și cancer la gât,penian și anal.

Ciupercile shiitake au fost folosite ca medicament în Asia de Est timp de secole. Ele conțin o substanță chimică unică,compusul activ de hexoză (AHCC),care este un amestec de aminoacizi,polizaharide și minerale.


Citește și:

Motive pentru care ciupercile sunt printre cele mai bune alimente

Ce trebuie să știi despre infecția cu HPV


În prezent,nu există niciun medicament sau supliment eficient care poate trata HPV.

În timpul studiului efectuat de cercetătorii americani,10 femei,care erau infectate cu virusul HPV,au consumat un extract din ciupercă,o dată pe zi,timp de șase luni.Dintre acestea,cinci femei au fost tratate cu succes,iar studiul clinic pilot este acum extins pentru a include cât mai multe paciente.

Studiile anterioare au arătat că AHCC stimulează sistemul imunitar prin creșterea numărului de celule care ajută organismul în lupta împotriva infecțiilor,blocând creșterea tumorii.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei