Beneficiile mersului cu bicicleta 

Pentru sănătate pe termen lung, corpul are nevoie de activitate fizică în fiecare zi. Buna funcționare a corpului depinde în mod direct atât de alimentație cât și de mișcare. Atunci când te gândești la mersul cu bicicleta, te gândești la efectele asupra corpului tău. Însă beneficiile pe care le aduce sunt complexe și țin și de prevenirea unor boli sau de starea de spirit: încredere, optimism, veselie, energie.

1. Întărirea oaselor și tonifierea musculaturii

Atunci când mergi cu bicicleta, se lucrează în mod intens musculatura picioarelor. Datorită pedalatului intens, oasele sunt solicitate și întărite. O serie de beneficii aduse musculaturii corpului și ca bonus, previne și durerile de genunchi.

2. Ajută sistemul cardio-vascular

Pedalatul creste bătăile inimii, ceea ce îmbunătățește funcționarea ei. De aceea, dacă obișnuiești să mergi cu bicicleta zi de zi, riscul de creștere a tensiunii arteriale se diminuează considerabil.

3. Combate depresia

Ciclismul te ajută să combați depresia, stresul și anxietatea. Dacă ai un stil de viață agitat și solicitant, mersul cu bicicleta poate să vină în ajutorul tău. Fiind o activitate plăcută, aceasta are efecte pozitive asupra corpului tău și implicit, asupra stării tale psihice. Dacă îți faci o obișnuintă din a merge în fiecare zi cu bicicleta, vei simți efectele directe asupra stării tale psihice, eliberându-te de tot ceea ce este negativ în viața ta.

Ai nevoie de o schimbare în viața ta sau pur și simplu îți lipsește mișcarea? Încearcă să te plimbi mai des cu bicicleta, poate chiar să o folosești în locul transportului obișnuit.

Mișcare pentru minte, trup și suflet.


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "