Când e recomandat să bei lapte dimineața și când seara 

Laptele este sănătos, deoarece este sursă bogată de calciu și proteine, el putând fi consumat în orice moment al zilei. Dar, în funcție de beneficiile pe care le dorești din lapte, îl bei dimineața sau seara.

Dimineața

Dacă vrei mai multă proteină în micul dejun,este recomandat consumul de lapte dimineața. În afară de calciu și proteine,laptele mai oferă organismului potasiu,magneziu,fosfor și vitamine.

Atunci când mergi să faci antrenament fizic dimineața,ar trebui să bei o cană cu lapte pentru a furniza organismului proteine și calciu. Oasele și mușchii au nevoie de aceste substanțe nutritive pentru a se menține sănătoase și pentru a preveni afecțiunile.

Citește și:Laptele nu trebuie combinat niciodată cu aceste alimente!

Dimineața este cel mai bun moment pentru a bea lapte,mai ales dacă nu vrei să mănânci nimic până la prânz,deoarece este sățios. Însă,dacă știi că laptele nu-ți face bine,nu-l mai consuma.

De asemenea,dacă vrei să slăbești,nu este recomandat să bei lapte seara. Ar putea cauza probleme digestive,mai ales dacă stomacul tău este sensibil.

Seara

Dacă suferi de tulburări de somn și nu poți adormi la timp,este recomandat să bei o cană cu lapte caldînainte de a merge la culcare. Te ajută să te calmezi și să dormi mai bine.

De asemenea,dacă ești obosită după o zi lungă de lucru și vrei să te relaxezi,bea lapte seara. Acesta conține un aminoacid numit triptofan,care eliberează serotonina în creier și care induce senzația de relaxare.

Citește și:Laptele auriu:o băutură cu peste 100 de proprietăţi terapeutice

Indiferent de momentul în care vrei să bei lapte,dimineața sau seara,alege să-l bei cald,deorece laptele cald stimulează digestia. În plus,nu uita că laptele băut în exces nu este sănătos. De aceea,bea-l cu moderație,150-200 ml pe zi este suficient.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei