Ce ascund poftele alimentare pe care le ai 

Cumpărăm și consumăm din ce în ce mai multe produse industrializate, despre care cu greu putem spune că reprezintă o hrană sănătoasă. Din acest motiv, ne trezim cu o poftă pentru anumite alimente care pot duce la tulburări alimentare.

Specialiștii au identificat o serie de alimente sănătoase,care,consumate în cantități mici,pot reduce pofta. Aceștia sunt de părere că poftele apar din cauza lipsei de minerale din organism.

Pofta de dulce,lipsă de magneziu

Dacă ți-e poftă de dulciuri și consumi ciocolată și băuturi dulci însemană că ai lipsă de magneziu sau de carbon. Poți înlocui aceste produse cu fructe proaspete,legume,nuci sau semințe.

Produsele sărate,lipsă de sodiu

Sunt multe persoane care consumă produse sărate foarte des. Dacă te numeri printre acestea este posibil să te confrunți cu lipsă de sodiu. Poți trata acest deficit prin introducerea în dietă a laptelui de capră crud,peștelui și a sării de mare nerafinată.


Citește și:

5 metode pentru a-ți ține poftele în frâu

Poftele alimentare,indiciu pentru starea de spirit


Pofta de pâine,deficit de azot

În schimb,dacă ți-e poftă de pâine sau de alimente cu amidon în exces este posibil să suferi de deficit de azot. În loc să consumi astfel de produse este bine să inlcuzi în alimentația ta alimente bogate în proteine,cum sunt carnea,nucile și fasolea.

Pofta de alimente grase indică lipsă de calciu

Atunci când sunt consumi foarte multe alimente grase s-ar putea să ai nevoie de mai mult calciu. Acesta se obține consumând lapte,varză,branză,broccoli,legume sau gulie.

Excesul de cafeină,deficit de fosfor

În cazul în care consumi cafea,ceai sau cafeină în exces este posibil să ai nevoie de mai mult fosfor în organism. Acest mineral se găsește în carnea de pui,carnea de vită,ouă,carnea de pasăre,legume și ficat.

Consumul de băuturi reci în exces,lipsă de mangan

Dacă însă consumi băuturi reci în mod constant s-ar putea să ai nevoie de mai mult mangan. În loc să faci exces de băuturi reci,consumă migdale,nuci,afine și ananas. În toate aceste alimente se găsește mangan din abundență.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "