Ce efecte are dispoziția pe care o ai asupra tenului tău 

Problemele care apar la nivelul creierului se află în strânsă legătură cu cele care afectează pielea. Cum este posibil acest lucru? Iată!

Dacă ești stresată

Când ești stresată,corpul produce mai mult cortizol,un hormon al stresului care afectează celulele pielii. Din această cauză,vasele de la nivelul pielii sunt deteriorate,lucru care duce la grăbirea procesului de îmbătrânire a pielii,dar și la alte probleme de sănătate precunm acnee,psoriazis sau eczeme.

Dacă ești furioasă

Furia este un alt factor care îți afectează sănătatea tenului. Cu cât ești mai furioasă,cu atât mușchii faciali sunt mai slăbiți. Din acestă cauză,pot apărea pete maronii și riduri în jurul ochilor și gurii.

Dacă ești rușinoasă

În cazul în care mai tot timpul îți este jenă de anumite lucruri sau te rușinezi cu ușurință,și în aceste situații tenul tău poate avea de suferit. Rușinea și jena agravează acneea și declanșează pigmentarea pielii. Pe de altă parte,teama duce la încordarea mușchilor faciali,crescând riscul de apariție a ridurilor.

Dacă suferi de depresie

Când suntem depresivi,tindem să stăm în cea mai mare parte a timpului crispați. Din această cauză apar ridurile de expresie. Dacă depresia nu este tratată,această probleme de sănătate poate avea consecințe și mai mari asupra tenului.

Substanțele chimice secretate de corp din cauza acestei afecțiuni mentale nu mai permit organismului să reducă inflamațiile de la nivelul celulelor. Această problemă se reflectă la nivelul pielii prin apariția cearcănelor adânci și a senzației de ochi umflați.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei