Ce mănâncă oamenii sănătoși la micul dejun 

Să mănânci sănătos nu implică un efort aparte, ci totul face parte dintr-un efort conștient pe care trebuie să-l faci pentru acest scop. Iar un mic dejun hrănitor și nutritiv este esențial ca tu să reziști întreaga zi, dar și pentru a nu te îngrășa.


Sărind peste micul dejun nu înseamnă că vei slăbi. Poate nu conștientizezi, dar organismul are nevoie de alimente dimineața pentru a înlocui substanțele nutritive pierdute în timpul nopții, dar și pentru a crește nivelul de energie.

Iată care sunt cele mai bune și sănătoase alimente pentru micul dejun:

Ouă fierte (tari) și pastă de avocado întinsă pe pâine prăjită

Acest mic dejun este bogat în proteine și grăsimi sănătoase. Poți adăuga pe lângă ouă și avocado și roșii, sare și piper, pentru a îmbogăți gustul și conținutul nutrițional.

Bucăți de fructe și unt de arahide întins pe pâine prăjită

Aceasta este cunoscută ca cea mai bună combinație de alimente pentru masa de mic dejun. Fructele și untul de arahide sunt gustoase, sățioase și sănătoase. Pe lângă bolul cu fructe tăiate cuburi, o felie de pâine prăjită pe care întinzi untul de arahide este suficientă.

Fructe și legume

O felie de pâine cu unt de migdale, pastă de avocado și semințe de floarea-soarelui decojite sau de susan formează un mic dejun extrem de sănătos. Îți poți prepara și un smoothie din fructe și legume.

Omletă și rucola

Omleta cu legume este cunoscută pentru faptul că este sursă importantă de proteine și vitamine, care în organism se transformă în stimulenți energici.

Smoothie de avocado

Băuturile cu avocado sunt o rețetă universală pentru un mic dejun sănătos. Pe lângă avocado, mai poți adăuga un iaurt grecesc, lapte, o banană și puțin extract de vanilie. De asemenea, poți pune și niște spanac.


Credit foto: www.boldsky.com
S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "