Ce nu trebuie să faci atunci când ești la dietă 

Cu toate ne dorim să arătăm bine într-un timp cât mai scurt și din acest motiv facem greșeli. Însă uneori aceste trucuri nesănătoase la care apelăm ne pot face mai mult rău decât bine.

Înfometarea și regimul hipocaloric

Deși acest tip de dietă are rezultate vizibile în scurt timp,el este un adevărat pericol pentru sănătate. Din kilogramele pierdute fac parte nu doar depozitele de grăsime ci și masă musculară. În plus,riști să te deshidratezi,iar metabolismul se va încetini,întrucât el va avea tendința să păstreze energia pentru a supraviețui. Este bine să ai un regim de măcar 1200 de calorii pe zi și să mânânci cât mai variat pentru ca organismul să aibă parte de toți nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa corespunzător.

Suplimentele alimentare

În comerț se găsesc tot feluri de produse care promit scăderi spectaculoase în greutate într-un timp relativ scurt. Însă ce se ascunde în spatele acestor pilule miraculase? Cele mai multe au efectul unor laxative și duc la deshidratare. Cântarul va arăta mai puține kilograme,dar efectul este pe termen scurt deoarece acestea se vor pune la loc în câteva zile.

Exerciții intense

Toți doctorii recomandă ca dieta să fie însoțită de exerciții fizice regulate,însă anumite persoane au tendința să exagereze și ajung să se suprasolicite în sălile de exerciții. Poate că scăderea în greutate va fi mai pronunțată,dar există riscul să te accidentezei sau să ai dezechilibrări de electroliți. În mod corect, este indicat să practici 20 de minute intense de exerciții cardio de trei ori pe săptămână,însoțite de 10 minute de exerciții cu greutăți de două ori pe săptămână.

 

Citește și:

Ce să faci ca să funcționeze orice dietă

5 semne că ai ales dieta greșită

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei