Ce se întâmplă când bei oțet de mere în fiecare zi 

Când vine vorba de alimente-minune, oțetul de mere ocupă un loc fruntaș. Și asta pentru că în compoziția sa se găsesc fibre și substanțe nutritive care tratează o gamă largă de afecțiuni, de la reducerea poftei de dulce până la diabet și cancer.

Beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere sunt foarte multe. În primul rând,ajută la absorbirea substanțelor nutritive din alimente,dar asta e valabil indiferent dacă-l consumi diluat cu apă sau dacă îl adaugi în preparatele culinare,cum sunt sosurile pentru salate. În al doilea rând,are capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge după ce mănânci,care,la rândul său,poate ajuta la diminuarea poftelor și probabilitatea de a dezvolta diabet de tip 2.

 

Te ajută să mănânci mai puțin

 

Dacă diluezi o linguriță de oțet de mere într-un pahar cu apă și bei conținutul înainte de masă,se reduce dorința de a mâncafoarte mult. Este posibil ca la început să te confrunți cu o senzație de greață,dar te vei obișnui cu această stare odată ce repeți cura.

 

Reduce pofta de dulce

 

Consumarea unei lingurițe de oțet de mere diluată într-un pahar de apă funcționează și dacă bei preparatul după ce iei masa. Opțiunea este la-ndemâna celor care vor să stea departe de tentațiile culinare. Consumând două lingurițe de oțet de mere diluate în apă înainte de a mânca reduce nivelul de zahăr din sânge arată un studiu publicat în 2009 în „Annals of Nutrition &Metabolism“. Mai mult,o  cercetare japoneză publicată în același an arată că oțetul de mere te ajută să scazi în greutate.

 

De ajutor în constipație

 

Oțetul de mere poate ajuta și în caz de constipație. Și asta pentru că el acționează ca un laxativ ușor,natural,atunci când te confrunți cu tulburări ale tranzitului intestinal.

 

Îți poate face rău dacă nu-l consumi corect

 

Este foarte important să consumi corect oteț de mere. Și asta pentru că există riscul să-ți facă mai mult rău decât bine. Atenție! Oțetul de mere nu trebuie consumat nediluat pe stomacul gol! Amestecă o lingură de oțet de mere cu 250 ml de apă. Bea conținutul cu un pai pentru a minimiza contactul cu papilele gustative.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei