Ce spun poftele alimentare despre starea ta de spirit 

După o ceartă cu mama sau soțul, ajungi în mod instinctiv la dulapul cu dulciuri și cauți o pungă de napolitane, chips-uri sau te uiți în frigider după o înghețată? Dacă da, trebuie să știi că există un motiv în spatele acestei tulburări. Este vorba despre mâncatul emoțional.

Mâncatul emoțional este unul dintre principalele cauze ale supralimentării. Decât să ne exprimăm emoții,avem tendința de a le suprima și de a le ignora,întorcându-ne la mâncare,obicei pe care corpul îl interpretează ca fiind ”confort și împlinire”.

Studiile recente arată că,atunci când oamenii întâmpină dificultăți în identificarea și tratarea emoțiilor,ei sunt predispuși la îngrășare din cauza mâncatul emoțional excesiv.

În plus,poftele alimentare sunt semnul care spune că ceva este în afara echilibrului în organism sau că trebuie să fim atenți la ceea ce se întâmplă în viața noastră. Iată câteva pofte generale și care este legătura cu starea emoțională dintre ele.

Citește și:Cum să controlezi pofta de mâncare

Dulce

Poftele de dulce (produse de patiserie,prăjituri,bomboane,plăcinte etc.) sunt cele mai frecvente. Oamenii care consumă produse pe bază de zahăr sunt cei care se plâng că sunt nefericiți,că muncesc prea mult,că sunt epuizați și lista poate continua. Motivul real din spatele poftei de dulce este că ei nu se bucură de suficiență fericire,deoarece s-au pierdut în rutina zilnică.

Picant

Cei care au poftă de alimente picante caută cel mai probabil intensitate și acțiune în viața lor. Aceștia iubesc să meargă la filme sau la teatru,să călătorească și să exploreze noi locuri,culturi,bucătăriiși așa mai departe. Dar când nu au timp pentru acestea,ei consumă mâncare picantă.

Sărat

Sarea este cea care atrage apa în corp. Când mâncăm sărat,bem și mai multă apă,deoarece sarea este ca un magnet pentru mișcare,care este importantă pentru noi. Ea reprezintă fluxul vieții și relaxarea,dar satisfacția oferită de alimentele sărate este imediată și trecătoare. Însă trebuie avut grijă cu cantitatea de sare consumată,pentru că poate crește riscul de hipertensiune arterială.

Citește și:Scapă de pofta de dulce cu acest amestec delicios!

Cafeină

Oamenii care au poftă de cafea simt nevoie de un stimul intelectual. Lor le place să se simtă în viață sau în alertă,prelucrând și absorbind toate informațiile,astfel încât să fie mereu informați și pregătiți. Cu toate acestea,cafeina dă o impresia falsă de energie,deoarece,în realitate,epuizează mentalul și mai mult.

Ciocolată

Ciocolata ne permite să credem că ceva mai bun nu există. Desigur,acest sentiment apare datorită compușilor prezenți în ciocolată și care modifică activitatea creierului,declanșând eliberarea hormonilor puternici. Așadar,nu este o surpriză faptul că avem această relație cu ciocolata.

Credit foto:www.sheknows.com

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei