Cel mai bun masaj de relaxare 

În acest articol vă prezentăm câteva idei să faci cel mai bun masaj de relaxare, prin care poți crea chiar o atmosferă mai intimă și cu partenerul tău.

Abilitatea de a face masaj este una foarte căutată de prieteni,dar și de familie. Oamenii au nevoie dintotdeauna de o metodă eficientă de a scăpa de stres,de durerile spatelui și gâtului și de a se relaxa. Dacă crezi că ai mâini moi,ușoare și excelente pentru un masaj relaxant,iată câteva idei să faci cel mai bun masaj de relaxare,prin care poți crea chiar o atmosferă mai intimă și cu partenerul tău.

Cel mai bun masaj de relaxare – creează atmosferă

Primul pas este să creezi o atmosferă cât mai relaxantă,caldă și confortabilă. Este foarte important ca cel care primește masajul să intre într-o stare de pace. Ai grijă să ai un pat confortabil sau o masă de masaj,pe care să pui prosoape fine de bumbac curate și parfumate.
Trebuie să te asiguri că în cameră este o temperatură excelentă,având în vedere că persoana care urmează să fie masată va fi parțial dezbrăcată. În plus,camera de masaj trebuie să fie departe de zgomot,unde nu intră nimeni de obicei,copii sau animale,care să deranjeze. Puțină muzică de relaxare nu ar strica. Poți întreba persoana care vrea masajul ce muzică îi place și să te pregătești cu muzica preferată a clientului tău. Muzica trebuie să fie în surdină.

Poți să aprinzi câteva lumânări,să creezi o atmosferă și mai plăcută. Lumina becului poate fi stinsă complet sau parțial,lumânările vor da senzația de liniștire. Poți pune de asemenea lumânări cu esențe,dar ai grijă să nu fie prea puternice. Vrei să faci o atmosferă potrivită,liniștită și caldă,câte puțin din fiecare să fi în echilibru.

Apoi,trebuie să ai ulei de masaj. De preferat ulei vegetal natural pentru toate tipurile de piele. Uleiul de jojoba sau migdale pot fi o idee excelentă.

Chiar și uleiul de cocos este excelent,oricum,uleiul trebuie să aibă miros plăcut,să se întindă bine,să alunece elegant pe piele și să lase pielea fină și catifelată.

Înainte de a aplica ulei pe piele trebuie să pui în palmă puțin și să freci bine mâinile ca atunci când te speli,pentru ca uleiul să se încălzească  și să fie mai ușor de lucrat cu el. În plus,nu este o senzație plăcută să pui ulei rece direct pe piele.
Ai nevoie de multe prosoape mari și mici,pe care să le folosești în timpul și după masaj. Cu prosoapele mari acoperi clientul în zonele imediat masate,iar cu cele mici te ștergi de excesul de ulei.

Cel mai bun masaj de relaxare – tehnici de masaj

Al doilea pas sunt tehnicile bune pentru cel mai bun masaj de relaxare. Înainte de asta,clientul trebuie să poarte doar lenjerie intimă. Se începe,de obicei,cu picioarele,deci va trebui să pui un prosop mare pe spate să îl țină cald.

Se începe masarea tălpilor cu ambele mâini,încet și se pune presiune pe călcâi,dar și în mijlocul tălpii. Mișcările trebuie să fie line,mai ales că nu tuturor persoanelor le place masajul la picioare. Degetele trebuie apucate fiecare în parte și se trage blând,eliberând astfel multă tensiune.

Picioarele adună cea mai multă tensiune,deoarece ele trebuie să susțină toată greutatea corpului.
Apoi treci la masarea gambelor și pulpelor picioarelor,de jos în sus. Masează fiecare gambă în parte,pe rând,iar când masezi un picior,celălalt să fie acoperit cu prosopul. Tehnica este foarte simplă,masează ca și când ai frământa pâine,apoi presează ușor cu podul palmei. Mișcarea trebuie să fie întotdeauna spre inimă.

Se masează apoi spatele de la baza spatelui spre gât. Palmele calde se pun paralel pe mușchii spatelui și se presează încet. Când ajungi la cervicală se lasă mâinile ușor pe umeri,formând o inimă. Apoi,se frământă cu ambele mâini fiecare mușchi,de o parte și de cealaltă parte a coloanei vertebrale. Fiind o zonă ce adună multă tensiune,este bine să insiști puțin mai mult.
Apoi,folosește tehnica presează și dă drumul,prin apăsarea buricelor degetelor pe spate și rapid eliberează. Este o tehnică ce face ca creierul clientului să elibereze substanțe care să îl relaxeze. Cervicala este foarte importantă de masat,deoarece și acolo se adună foarte multă tensiune și încordare. Ca să lucrezi mai bine partea această,roagă clientul să stea cu palmele pe pat,pentru ca omoplații să iasă în afară. În această zonă folosește degetul mare sau un singur deget pentru a presa și a elibera.

Acum se trece mai sus de cervicală de-a lungul gâtului,spre linia părului. Este bine să stai în fața clientului,pentru a elibera mai ușor tensiunea de deasupra umerilor. Presează și eliberează încet,este o zonă sensibilă,iar orice mișcare mai brută poate fi dureroasă.

Se trece la masarea mâinilor,fiecare în parte. Se ridică prima mână și se așază pe umărul tău. Din această poziție se poate frământa toată mâna. Palmele se masează cu mișcări circulare mici,iar încheietura se rotește ușor. Apoi se ia fiecare deget și se trage încet pentru a elibera tensiunea.

Masarea feței se face întorcând clientul cu fața în sus. Trece degetele încet,dar ferm pentru masarea scalpului,iar pentru a fi și mai plăcut folosește și unghiile. Apoi,masează urechile,ținând loburile urechilor între degetul mare și arătător. Masează trăgând încet de urechi și apoi eliberând,tehnica asta îl va relaxa complet pe clientul tău.  Tâmplele și pomeții se masează cu circulări mici,iar fruntea se presează încet și se eliberează timp de 30 de secunde.

Cel mai bun masaj de relaxare – perfecționarea masajului de relaxare

Al treilea pas și ultimul se referă la perfecționarea masajului. Asigură-te să fie o experiență excelentă pentru clientul tău,chiar dacă îți este prieten,vorbim de cel mai bun masaj de relaxare. Așadar,trebuie să dedici timp și atenție fiecărei părți ale corpului. Mișcările trebuie să fie încete și subtile,fără să provoci durere,vrei ca cel care primește masajul să se relaxeze complet.

Este bine să fi în contact cu pielea clientului tău pe durata masajului. Chiar dacă ai nevoie de un prosop sau de ulei,încearcă să ai mereu o mână pe piele,să fi mereu în contact cu aceasta. Acest lucru nu va sparge atmosfera de relaxare.

Comunică pe parcursul masajului,întreabă dacă se simt bine,dacă vor mai încet sau mai tare masajul. Comunicarea trebuie să fie gentilă,să nu îl scoți din starea de bine,de relaxare. Vorbește încet în timp ce masezi ușor și ferm.

Înainte de a trece la oricare altă parte a corpului,întreabă dacă există zone mai sensibile,cu durere mai mare,pe care să le tratezi cu mai multă delicatețe. Acest masaj este un masaj de relaxare,și nu de vindecare.

Ai grijă să nu presezi coloana vertebrală sau alte oase,deoarece poate fi dureros. Relaxarea înseamnă detensionarea mușchilor,pe aceia trebuie să te concentrezi. Așa,te asiguri că vei face cel mai bun masaj de relaxare. 

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "