Cele mai frecvente greșeli alimentare 

Ai tendința de a cumpăra mai multe alimente decât ai cu adevărat nevoie? Oamenii de știință spun că mulți dintre noi facem alegeri alimentare greșite și că, pe lângă risipa de bani, acestea ne pot îmbolnăvi.

 

Suntem înconjurați de mâncare

 

Oamenii de știință spun că suntem înconjurați de mâncare,la muncă,cât și acasă. Chipsurile și prăjiturelele sunt nelipsite din meniul zilnic. Prin eliminarea acestor gustări,sunt șanse să faci alegeri alimentare sănătoase.

 

Consumăm prea multe porții de mâncare pe zi

 

De ani de zile există o tendință generală în rândul celor care țin diete. Aceștia își împart aportul de calorii consumând mese mai mici. Dar,mai multe cercetări efectuate de oamenii de știință de la Universitatea din California de Sud arată că cu cât mănânci mai mult,cu atât ai mai mult tendința de a te supra-alimenta. Prin urmare,consumul zilnic de porții mici pe zi duce la un consum de alimente mai mare,decât luarea a două sau trei mese mari.

 

Nu facem deosebirea dintre grăsimile „bune“ și cele „rele“

 

„Cei mai mulți oameni încă nu știu că unele grăsimi sunt de fapt bune pentru organism“,spune Alice Lichtenstein,director al laboratorului de nutriție de la Universitatea Tufts. „Vrei să eviți grăsimile saturate și cele trans,dar ai nevoie de grăsimi mononesaturate și polinesaturate“,spune Lichtenstein. „Cele mai bune surse de astfel de alimente sunt:peștele,nucile,avocadoul și uleiuri de soia și de rapiță“,explică Lichtenstein.

 

Consumăm prea multe băuturi îndulcite

 

„Ceea ce mă sperie este cantitatea de băuturi și sucuri ce conțin mult zahăr“,spune Judith Stern,profesor emerit în nutriție și medicină internă la Universitatea din California. Băuturile zaharisite duc la acumularea de calorii și nu dau senzația de sațietate. Ceaiul,pe de altă parte,este un preparat care ajută la păstrarea sănătății inimii,te apără de diferite tipuri de cancer,întărește oasele și dinții,și protejează pielea. De aceea,în locul acestor sucuri,bea un ceai sau un pahar de apă cu lămâie.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "