Cele mai nesănătoase alimente 

Pe cât sunt de gustoase, pe atât sunt de nesănătoase unele alimente. Cele mai multe abundă în aditivi și zaharuri rafinate, așadar este bine să știi care sunt cele mai nesănătoase alimente!

Cele mai nesănătoase alimente. Cartofii prăjiți

Pe lângă faptul că au un conținut ridicat de grăsimi trans,care-ți ridică nivelul colestetolului,cartofii prăjiți au în compoziția lor acrilamidă,o substanță cu potențial cancerigen. Aceasta apare atunci când cartofii intră în contact cu uleiul încins. Mai mult,cele mai multe dintre uleiuri devin râncede în contactul cu oxigenul,ceea ce provoacă inflamații în organsim. Cercetătorii au descoperit că inflamațiile sunt un factor declanșator al unor afecțiuni precum bolile de inimă,cancerul și artrita.

 

Cele mai nesănătoase alimente. Baconul

Pe cât este de bun la micul dejun alături de o omletă,pe atât de dăunător este pentru organsim.Potrivit cercetătorilor,consumul zilnic de bacon sau de alt tip de carne procesată crește cu 42% riscul de infarct și cu 19% riscul de diabet. Un studiu realizat de Universitatea Columbia a relevat că cei care mâncau bacon de 14 ori pe lună aveau deficiență pulmonară.

 

Cele mai nesănătoase alimente. Gogoșile

Probabil că te întrebi ce rău îți pot face pufoasele gogoși. Ei bine,ele conțin între 35 și 40% grăsimi trans,cele mai nocive grăsimi. O gogoașă conține aproximativ 300 de calorii,deci aportul de zahăr este destul de ridicat.

 

Cele mai nesănătoase alimente. Băuturile carbogazoase

O cană de băutură carbogazoasă conține aproximativ 10 linguri de zahăr,150 de calorii,între 30 și 55 mg cofeină și foarte mulți coloranți artificiali. De asemenea,acest tip de băuturi sunt extrem de acidulate,fiind nevoie de aproximativ 30 de pahare cu apă pentru a neutraliza acidul. Această cantitate mare de acid poate fi dăunătoarepentru rinichi,fiind destul de greu de filtrat. Mai mult,oasele au nevoie de minerale pentru a fi sănătoase și rezistente,dar pentru a echlibra nivelul de acid,organismul va folosi calciul din organsim,ceea ce poate duce la slăbirea sistemului osos.

 

Cele mai nesănătoase alimente.  Pizza

În această categorie intră mai ales pizza congelată. Pentru a fi mereu proaspătă ea este îmbogățită cu o cantitate mare de conservanți. Este fabricată din făină albă,rafinată,care are aceeași acțiune ca cea a zahărului,provocând creștere în greutate.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "