Cum îţi îmbunătăţeşti stilul de viaţă anul acesta 

Dacă eşti în căutarea unor soluţii pentru a fi mai sănătoasă ca oricând, iată o listă de modalităţi prin care îţi poţi întări imunitatea. Pentru a te bucura de rezultate, e nevoie să faci câteva schimbări în propriul stil de viaţă. 

Găteşte mai des

Mâncarea preparată acasă este mai sănătoasă decât oricare alta, deoarece nu conţine aditivi şi coloranţi alimentari. Cu alte cuvinte, tu eşti responsabilă pentru ceea ce pui în farfurie. Trebuie să te ai grijă că ceea ce prepari îţi asigură un aport optim de proteine, fibre, vitamine şi minerale. Dacă nu ai prea mult timp să găteşti acasă, axează-te pe salate, legume gătite la aburi, sucuri naturale de fructe şi carne la grătar.

Programează-te la medic

În prima lună a anului, e bine să îţi faci o listă cu toate problemele de sănătate cu care te confrunţi şi pe care trebuie să le rezolvi. Programează-te la medici de specialitate şi nu uita să îţi faci toate analizele, chiar dacă eşti aparent sănătoasă. Este singura modalitate prin care te poţi asigura că îţi poţi continua stilul de viaţă.

Ai grijă cât dormi

Amenajează-ţi dormitorul în stilul tău propriu, pentru că acolo este locul în care te odihneşti cel mai bine. Crează-ţi propriul tău sanctuar, în care să poţi să meditezi şi să te relaxezi după bunul plac. Nu uita de cele 8 ore de somn, un program pe care trebuie să îl respecţi în fiecare noapte, dacă vrei să ai o sănătate de fier. Asigură-te că dormitorul tău este răcoros, liniştit şi întunecat. Întrerupe televizorul şi orice alt dispozitiv electronic cu jumătate de oră înainte să dormi, întrucât lumina provenită de la aceste dispozitive îţi poate provoca insomnii prin reducerea cantităţii de hormon de somn pe care organismul o produce. Lângă pat, mai poţi pune şi o esenţă de lavandă, care să te liniştească.

Bea mai multă apă

Deshidratarea poate da naştere multor boli, aşa că e bine să nu uiţi de obiceiul de a bea apă zilnic, minimum 2 litri pe zi. Dacă nu eşti obişnuită, încearcă să îi dai organismului şi alte băuturi precum ceaiuri, limonadă, sucuri proaspete de fructe. Limitează cafeaua!

Spală-te pe mâini mai des

Nu numai după folosirea toaletei trebuie să îţi speli mâinile, ci şi după orice activitate pe care o faci. Este important să te speli pe mâini înainte de masă sau înainte să intri în bucătărie. Acest obicei te va ajuta să nu ai contact cu germenii care cauzează infecţii.

Nu îţi refuza micile plăceri!

Nu spune nimeni să nu mai mănânci dulce sau să nu mai bei vinul favorit, însă depinde şi de alegerile pe care le faci. Optează pentru vinul roşu, care conţine resveratrol şi îţi protejează inima, plus că şi o mulţime de antioxidanţi, iar în locul unui desert caloric, încearcă ciocolata neagră, cu peste 85% cacao.

Fă mai mult sport

Anul acesta, nu mai ai nicio scuză pentru a nu face sport! Pentru a te menţine în formă, nu e nevoie să mergi neapărat la sală, căci chiar şi 20 de minute de exerciţii zilnice pot face minuni. Mergi mai mult pe jos şi urcă mai des scările până acasă!

Sursă foto: www.pexels.com

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "