Cum să-ți menții sănătatea la birou 

Locul de muncă îți ocupă în majoritatea zilelor cel mai mult timp, iar din acest motiv ajungi uneori să-ți neglijezi sănătatea. Uite ce greșeli trebuie să eviți, încât sănătatea ta să nu aibă de suferit.

Nu sări peste micul dejun

Este cel care dă startul metabolismului tău de-a lungul zilei,așa că începe ziua cu un mic dejun consistent. Este de preferabil să mănânci acasă,deoarece astfel vei evita alimentele nesănătoase. De asemenea,dacă mănânci dimineața vei fi mai puțin tentată să iei diferite gustări bogate în calorii și care sunt un pericol pentru sănătatea ta.

Evită prăjiturile

Pe parcursul zilei simți nevoia să ronțăi ceva și de cele mai multe ori optezi pentru dulciuri sau covrigei. Nu este cea mai bună alternativă. Este bine să ai două gustări ziua,dar alege ceva sănătos,cum ar fi fructele proaspete,alunele nesărate sau popcornul.

Împarte porția

De ce să mănânci o porție întreagă,când o poți împărți cu o colegă. Numărul de calorii consumate se va reduce la jumătate,iar silueta ta nu va mai fi în pericol. Evită de asemenea alcoolul,deoarece este plin de calorii goale,adică te poți lipsi de ele,iar sănătatea ta chiar îți va mulțumi.

Citește și:

Dieta la birou

Metode pentru a ține apetitul sub control

Schimbări mici,efecte mari

Îți este foame și ești tentată să comanzi o porție de friptură cu cartofi prăjiți. Gândește-te că până vine comanda,foamea se va diminua,dar tu vei fi nevoită să consumi porția întregă. Alege în schimb să comanzi o salată,iar în locul fripturii,o porție de pește care conține numai nutrienți benefici pentru sănătate.

Fă puțină mișcare

După pauza de masă obișnuiești să mai stai cu colegele la o mică discuție?  Poți vorbi cu ele și în decursul unei scurte plimbări de zece minute. Astfel,vei arde o parte din caloriile consumate. dar îți vei pune și sângele în mișcare,  te vei reenergiza și te vei putea relaxa înainte să te apuci de muncă.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "