Cum să ții sub control hipertensiunea 

7 din 10 adulți riscă să sufere un accident vascular cerebral sau un atac de cord din cauza tensiunii arteriale prea mari.

Statul cu orele la birou,lipsa exercițiilor fizice,consumul preparatelor nesănătoase sunt doar câțiva factori care duc la apariția tensiunii arteriale mari. Această afecțiune îi poate afecta chiar și pe cei tineri. Dacă ai tensiunea prea mare,iată câteva sfaturi care te ajută s-o ții sub control.  

Aleargă cel puțin o oră pe săptămână

Practicarea alergatului o oră pe săptămână crește speranța de viață cu șase ani,potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Copenhaga la care au participat aproximativ 20.000 de bărbați și femei cu vârste cuprinse între 20 și 93 de ani. Cercetatorii au ajuns la concluzia că alergatul oferă multe beneficii pentru sănătate. Printre acestea se numără îmbunătățirea consumul de oxigen și scăderea tensiunii arteriale. Orice tip de activitate fizică ajută la scăderea tensiunii arteriale prin întărirea inimii. În felul acesta,inima poate pompa mai mult sânge cu mai puțin efort,scăzând astfel forța asupra arterelor. Mersul pe jos este la fel de eficient ca și alergatul.

Mănâncă iaurt

Doar un pahar de iaurt pe zi reduce șansele cu o treime de a avea tensiunea arterială mare,potrivit unui studiu prezentat la Universitatea din Minnesota,în Statele Unite ale Americii. Oamenii de știință cred că prezența calciului natural în lapte face ca vasele de sânge să se subțieze și să-și păstreze tensiuneajoasă.

Consumă banane

Consumul alimentelor bogate în potasiu,cum sunt bananele,și reducerea aportului de sare ar putea salva mii de vieți în fiecare an,potrivit unui studiu publicat în British Medical Journal. Potasiul este un mineral important care controlează echilibrul fluidelor în organism și scade tensiunea arterială.

Renunță la sare

Sarea crește volumul și presiunea sângelui în artere. Așadar,dacă vrei să nu ai probleme cu tensiunea,renunță și la alimentele procesate,cum sunt biscuiții și cerealele pentru micul dejun,pentru că acestea conțin foarte multă sare.


Citește și:

Ce să mănânci ca să ai un păr sănătos

Trucuri care te vor ajuta să fii matinală


S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei