De ce boli te protejează ouăle 

Se numără printre cele mai consumate alimente la micul dejun. Deși în cantități mari pot cauza probleme de sănătate din cauza conținutului de colesterol, dacă te rezumi la 2-3 ouă pe săptămână te poți proteja de anumite boli.

Previn apariția bolii Alzheimer

Ouăle sunt o sursă de bilineurină,o substanță care acționează ca un transmițător între neuroni,îmbunătățind astfel funcția cognitivă. Mai mult,albușul de ou este bogat în acid folic care-ți protejează și grăbește regenerarea celulelor nervoase. Astfel creierul va funcționa mai bine,iar simptomele Alzheimerului își vor face simțită mai greu prezența.


Citește și:

Ouăle de găină îmbunătățesc memoria

9 utilizări inedite ale cojilor de ouă


Întăresc oasele

Pentru a avea oase rezistente ai nevoie de vitamina D,pentru ca organismul tău să absoarbă cât mai bine calciul. O poți lua din ouă și astfel șansele să faci osteoporoză la o vârstă mai înaintată vor scădea considerabil.

Oferă rezistență părului și unghiilor

Datorită amino-acizilor din conținutul lor,vei avea unghii tari,dar și o podoabă capilară bogată și nu vei mai avea motive să te plângi din cauza firelor de păr rupte sau căzute. De asemenea,ouăle mai au în componența lor și alte substanțe nutritive benefice pentru păr cum ar fi seleniu,fier și zinc,care-ți hrănesc părul zi de zi.

O vedere de invidiat

Stilul de viață modern,cu multe ore petrecute în fața televizorului sau a calculatorului poate fi extrem de dăunător pentru sănătatea ochilor. Ouăle însă sunt o sursă de luteină și zeaxanthin,două substanțe care-ți protejează retina și previn afecțiuni precum cataracta și probleme ale maculei.

Reduc riscul de cancer

Studiile au arătat că 3 ouă pe săptămână,consumate fierte pot reduce riscul de cancer,în special cel de sân,cu aproximativ 44%.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei