De ce e bine să mănânci prune 

Prunele, aceste fructe de sezon, consumate crude sau în plăcinte și prăjituri, au numeroase beneficii asupra sănătății. Iată de ce e bine să le consumi!

Țin la distanță cancerul

Prunele nu protejează doar creierul de radicalii liberi,ci ajută și la prevenirea bolilor cronice,cum sunt cele cardiovasculare și cancerul. Acestea conțin niveluri ridicate de fitonutrienți,numiți fenoli. Cercetătorii spun că aceștia previn deteriorarea celulelor,mai ales atunci când vine vorba de oxidarea moleculelor de grăsime din organism. Deoarece toate membranele celulare,precum și celulele creierului uman,sunt în mare parte formate din grăsime,este foarte important să incluzi alimente ce conțin fitonutrienți în dietă.


Citește și:

De ce sunt bune prunele pentru sănătate

Remedii naturale pentru tratarea diabetului


Previn apariția diabetului de tip II și a obezității

Bogate în fibre solubile,prunele ajută la menținerea nivelului de zahăr din sânge. Fibrele solubile încetinesc viteza cu care produsele alimentare părăsesc stomacul și,ca urmare,întârzie absorbția de zahăr în fluxul sangvin. Totodată,previne creșterea în greutate,deoarece dau senzația de sațietate.

Îmbunătățesc sănătatea oaselor și reduc riscul apariției osteoporozei

Datorită faptului că sunt bogate în flavonoide și compuși fenolici,prunele sunt cele mai eficiente fructe în prevenirea pierderii osoase.

Sunt o sursă de vitamina K și beta-caroten

Un studiu realizat în 2013 de cercetătorii britanici a arătat că un aport crescut în beta-caroten îi poate face pe oameni mai fericiți. Totodată,beta-carotenul,protejează și repară daunele radicalilor liberi asupra celulelor din organism,ceea ce înseamnă că împiedică apariția semnelor îmbătrânirii.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite


Ultima ediție
Click! pentru femei

Alimente care grăbesc îmbătrânirea-nr.46(472)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei  

12 luni - 91 lei