De ce e bine să mănânci semințe de dovleac în fiecare zi 

Semințele de dovleac sunt  o sursă valoroasă de vitamine și de minerale, motiv pentru care sunt indicate în dieta zilnică, mai ales că țin la distanță diverse afecțiuni grave.

O cană cu semințe de dovleac are 285 de calorii. Acestea conțin calciu,fier,magneziu,și o serie de alte substanțe nutritive benefice pentru sănătate.

 

Stimulează sistemul imunitar

 

Semințele de dovleacsunt o sursă bogată în zinc,care este unul cele mai bune substanțe nutritive pentru stimularea sistemului imunitar. Zincul este vital pentru menținerea sănătății imunitare,iar lispa lui predispune organismul la infecții.

 

Conțin antioxidanți puternici

 

Dincolo de conținutul bogat în zinc,în semințele de dovleacse găsește vitamina E,antioxidant important pentru sănătate. Aceasta protejează organismul de radicalii liberi.

 

Combat inflamațiile

 

Substanțele care se găsesc în semințele de dovleac au capacitatea de a reduce substanțele chimice inflamatorii din organism. Inflamațiile sunt considerate principala cauză a multor boli moderne cu care ne confruntăm,cum sunt bolile cardiovasculare,diabetul,ateroscleroza.

Potrivit unui studiu publicat în „World Scientific“,persoanele care au consumat 30 g de semințe măcinate,printre care semințe de dovleac,de in,de susan au observant o îmbunătățire a nivelului de trigliceride. Cu alte cuvinte,acest amestec a redus inflamația și menține sănătatea cardiovasculară prin scăderea nivelului trigliceridelor.

 

Leac împotriva diabetului

 

Reglementarea nivelului de zahăr din sânge este o componentă esențială în gestionarea bolii și este vital pentru prevenirea diabetului. Semințele de dovleac conțin substanțe care mențin nivelul de zahăr din sânge,potrivit unui studiu publicat în „Critical Reviews in Food Science and Nutrition“.

 

Țin cancerul la distanță

 

Datorită fitoestrogenilor care se găsesc în componența lor,semințele de dovleac pot fi benefice în prevenirea sau în tratamentul cancerului de sân. Adăugarea de semințe de dovleac în salate sau consumate ca gustări poate fi o modalitate de a include aceste semințe în dieta de zi cu zi. Poți,de asemenea,să le consumi cu ulei de pește,despre care oamenii de știință afirmă că reduce riscul de cancer mamar.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Soluții eficiente ca să te încălzești rapid-nr.3(481)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei         

12 luni - 91 lei

" "