De ce trebuie să bei ceai negru în timpul dietei 

Pe lângă ceaiul verde, despre care știm deja că are foarte multe beneficii asupra sănătății și pierderii în greutate, s-a dovedit că și ceaiul negru are proprietăți similare.


Potrivit unor studii recente, ceaiul negru este băutura care nu trebuie să lipsească din alimentația zilnică a persoanelor care vor să slăbească.

Ce spune cercetarea

Studiul, realizat de oamenii  de știință de la Universitatea din California, arată că substanţele nutritive prezente în ceaiul negru stimulează metabolismul și funcția ficatului. În plus, același studiu mai arată faptul că ambele ceaiuri (verde și negru), reduc riscul de obezitate. Iar polifenolii care se găsesc în ceaiul negru şi care sunt absorbiți de intestine, stimulează creșterea bacteriilor sănătoase și previne depozitarea grăsimilor, îmbunătățind la rândul lor funcția ficatului și nivelul de energie.

Autorul studiului, Susanne Henning, susține că polifenolii din ceaiul verde sunt mult mai eficienți și oferă mai multe beneficii asupra sănătății decât polifenolii care se găsesc în ceaiul negru, care sunt absorbite de sânge și țesuturi.

Susanne Henning mai spune că ceaiul negru, printr-un mecanism specific al microbiomei intestinului, poate contribui la îmbunătățirea stării de sănătate, dar și că are efecte pozitive asupra procesului de pierdere în greutate.

Rezultatele au arătat că ceaiul verde și cel negru conţin prebiotice. Asta înseamnă că induc creșterea microorganismelor/ bacteriilor sănătoase care contribuie la menținerea sănătății.

De asemenea, tot aceste prebiotice au efect pozitiv asupra energiei și funcției metabolismului. Din aceste motive se explică de ce ceaiul verde şi ceaiul negru trebuie băut de persoanele care vor să slăbească, dar nu numai. Acestea pot fi consumate în fiecare zi de oricine.

Studiul a fost publicat în „Jurnalul European de Nutriție”.

Credit foto:  www.hindustantimes.com


S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "