Descoperă beneficiile consumului de raci! 

Fructele de mare, în special racii, aduc numeroase beneficii asupra organismului. În plus, racii pot fi consumați în postul Crăciunului pentru că sunt considerați a fi un aliment de post, întrucât nu au sânge.

Racii au numeroase proprități nutritive,motiv pentru care sunt recomandați pentru consum. Aceste fructe de mare conțin 99% proteine,în timp ce doar 1% reprezintă grăsimi.

Așadar,100 de grame de raci conțin 16 grame de proteine și 1 gram de grăsimini,din care 2% saturate,2% monosaturate si 3% polinesaturate.

Alimentul contribuie în proporție medie de 20% la necesitățile zilnice ale organismului. Datorită faptului că nu conține carbohidrați,poate fi consumat fără a cauza probleme de greutate.

Un alt aspect favorabil îl reprezinta mediul foarte sigur în care hrana este dezvoltată. Nu există reziduri toxice sau hormoni artificiali de creștere,deoarece racii trăiesc în medii ferite de poluare.

Consumul zilnic aduce beneficii considerabile,printre care prevenirea astmului,cancerului,atacurilor cerebrale sau bolilor cardiovasculare.

Ghidul consumatorului de raci îl găsești pe pagina oficială a restaurantului Taverna Racilor.

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "