Desertul-minune care te ajută să slăbeşti 

Se spune că dulciurile îngraşă şi aduc cu sine o mulţime de boli. În mare, acest lucru este cât se poate de adevărat, însă există un anume desert care nu numai că e indicat de nutriţionişti, dar are şi multe beneficii asupra sănătăţii. Descoperă-le şi tu!

Ciocolata neagră este cel mai bun desert pe care îl poţi mânca dacă vrei să nu te stresezi cu kilogramele în plus. Bogată în antioxidanţi şi minerale, ciocolata neagră, cu 75% cacao, conferă senzaţia de saţietate şi, culmea, are rolul de a inhiba pofta de dulce.

Topeşte grăsimea

Da, ai văzut bine! Datorită anumitor compuşi care există în componenţa ciocolatei negre, desertul are capacitatea de a topi grăsimea prin reducerea cantităţii de zahăr din sânge. Este important ca persoanele care suferă de obezitate sau cele care vor să slăbească să consume ciocolată neagră în cantităţi moderate, altfel ar putea observa efectul contrar. Două pătrăţele de ciocolată sunt admise şi pot constitui o gustare dintre mese, de preferat în prima parte a zilei.

Controlează apetitul

Bogată în fibre, ciocolata neagră ajută la menţinerea senzaţiei de saţietate şi alungă poftele. Desigur, ea nu va câştiga niciodată lupta cu o porţie de cereale integrale sau câteva sute de grame de broccoli, însă o poţi lua în calcul când vine vorba de alegerea răsfăţului dulce. În comparaţie cu alte bombe calorice, ciocolata neagră este inofensivă.

Reduce stresul

Potrivit mai multor studii efectuate în Occident, ciocolata neagră are rolul de a reduce stresul, graţie antioxidanţilor. În plus, consumul de ciocolată neagră creşte nivelul serotoninei şi al endorfinei în creier, care ajută la atenuarea sentimentelor de stres şi anxietate şi la stimularea unei stări de spirit excelente.

Reduce inflamaţiile

Când organismul este inflamat, apar probleme la nivel celular, iar în timp se formează afecţiuni precum boli cardiace, cancer sau diabet. Este dovedit clinic faptul că un consum regulat de cicolată neagră întăreşte sistemul imunitar şi îl stimulează să lupte împotriva inflamaţiilor datorită conţinutului său bogat în flavonoide.

Sursă foto: www.italy-trends.comS-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

" "