Obiceiuri alimentare care cresc riscul de cancer la colon 
Alimentația joacă un rol extrem de important pentru sănătate, fiind una dintre principalele cauze răspunzătoare de apariția bolilor. De exemplu, dacă dieta ta este bogată în grăsimi, atunci riscul de a dezvolta cancer la colon este crescut. La fel se întâmplă și în cazul dietelor care conțin multă proteină animală, de aceea este util să cunoști care sunt factorii care îți pot influența sănătatea într-un mod negativ.


Aditivi periculoși

Nu doar grăsimile nesănătoase și consumul exagerat de alimente de origine animală contribuie la creșterea riscului cancerului de colon. Din păcate, mâncarea procesată, cea de tip fast-food conține doi aditivi foarte periculoși, și anume: carboximetilceluloza - cunoscută și sub denumirea de gumă de celuloză și polisorbat 80.

Cum poți reduce riscul

Cafeaua

Cafeaua are proprietatea de a împiedica dezvoltarea acestui tip de cancer. Potrivit studiului inclus în jurnalul „Epidemiologia Cancerului – Biomarkeri și Prevenție‟, una dintre cele mai populare băuturi cu care oamenii își încep ziua, cafeaua, poate reduce semnificativ riscul cancerului colorectal. Dacă bei una sau două cești de cafea zilnic, acesta scade cu 26 de procente, în timp ce două cești și jumătate reduc riscul la jumătate.

Acidul clorogenic

O dietă cu alimente bogate în acid clorogenic, precum: merele, morcovii, semințele de in, ananasul, cartofii și căpșunile te va ajuta să menții sănătatea colonului, iar riscul de a dezvolta cancer va scădea. Pe lângă faptul că inhibă dezvltarea numeroasele forme de cancer, te protejează de îmbătrânirea prematură, fiind de folos și în tratarea diabetului.

Fibre

Include fibrele în alimentația ta zilnică. Consumă legume, cereale integrale și fructe, dar și plante care conțin fitonutrienți, printre care cei mai cunoscuți se numără carotenoidele și flavonoidele.

Renunțarea la obiceiurile dăunătoare

Este important ca pe lângă alimentație să acorzi atenție și celorlați factori care pot fi dăunători sănătății, precum fumatul și să le înlocuiești. Adoptă un stil de viață activ, dacă nu faci mișcare frecvent, propune-ți ca măcar 10 minute pe zi să le dedici sportului.


Sursa foto: Pinterest

S-ar putea să-ți placă și:

Loading...

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Trucuri pentru machiaj rezistent la apă - nr.27 (505)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei                

12 luni - 91 lei

" "