Fructele care te scapă de kilogramele în plus 

Vara este sezonul în care te poți bucura de fructe proaspete din belșug. Este și cazul nectarinelor. Sunt dulci, moi, gustoase și au numeroase beneficii pentru sănătate. Iată care sunt acestea!

Țin cancerul la distanță

Pulpa galbenă a nectarinelor este bogată în flavonoide,în special carotenoide. Acești antioxidanți țin cancerul și alte boli la distanță. Totodată,și vitamina A,vitamina C și beta-carotenul previn apariția cancerului,în special cel oral.


Citește și:

Cum să ai o inimă sănătoasă

Așa te protejezi de soare


Mențin inima sănătoasă

Nectarinele conțin potasiu și fibre. Aceste substanțe nutritive păstrează inima sănătoasă. Totodată,fibrele mențin nivelul colesterolui bun și reglează activitatea intestinelor.

Te apără de razele nocive ale soarelui

Antioxidanții care se găsesc în nectarine luptă împotriva radicalilor liberi din celulele corpului. Radicalii liberi care se formează după expunerea la soare pot fi ușor eliminați dacă incluzi nectarine în dietă.

Estompează apariția ridurilor

Vitamina C prezentă în nectarine joacă un rol vital în menținerea țesuturilor conjunctive puternice. De asemenea,ajută la producerea colagenului,o proteină structurală care accelerează vindecarea după o accidentare,sprijină articulaţiile să se deplaseze uşor şi pielea să nu facă riduri. Acidul ascorbic stimulează imunitatea și luptă împotriva infecțiilor. De asemenea,ajută la repararea cartilagiilor și a oaselor.

De ajutor în problemele digestive

Problemele de constipație pot fi ușor tratate cu nectarinele. Potasiul prezent în aceste fructe îmbunătățește metabolismul,reglează echilibrul pH-ului,ajută la fotosinteză și la digestia carbohidraților.

Te scapă de kilogramele în plus

Fructele conțin puține calorii. Din acest motiv nectarinele sunt recomandate persoanelor  care doresc să piardă în greutate. Acestea conțin doar 44 de calorii la 100 de grame și nu au grăsimi saturate. Datorită fibrelor din fructe apare senzația de sațietate.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

7 pași pentru o piele mai tânără-nr.33(459)

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 18 lei

6 luni - 35 lei       

12 luni - 69 lei