Grupa sangvină vorbește despre tine 

Știai că-l poți citi pe cel de lângă tine după grupa sangvină? De exemplu, pentru japonezi, grupa de sânge este mai importantă decât horoscopul.

Primele trei grupe sangvine,A,B și 0 au fost descoperite în anul 1900,de austriacul Karl Landsteiner. Doi ani mai târziu,el a descoperit și cea de-a patra grupă,AB.  Dincolo de importanța medicală,japonezii cred cu tărie că aceste grupe de sânge ne influențează și personalitatea.

Grupa 0,ca o carte deschisă

La prima vedere,reprezentanții grupei 0 par o fortăreață de neatins,inabordabili. Însă,pe măsură ce-și cunosc interlocutorul,devin ca o carte deschisă. În plan sentimental,sunt firi directe,știu foarte bine ceea ce-și doresc și nu le plac jumătățile de măsură. În căsnicie,femeile din grupa 0 au tendința să pună copiii înaintea soțului,spun japonezii.

Puncte forte

Sunt firi dinamice și creative și le place competiția. Fac o impresie bună celor din jur și știu să fie diplomați. Pot lucra foarte bine în echipă,dând dovadă de răbdare și de generozitate.

Puncte slabe

Nu suportă să fie criticați și le cam place să se răzbune. Uneori,reprezentanții acestei grupe sunt prea atenți la detalii,de aceea riscă să se piardă pe drum,în îndeplinirea unui obiectiv.  

Grupa A este a perfecționiștilor

Pentru japonezi,cei care au această grupă de sânge ca o casă cu pereții din sticlă:adică persoane transparente,care spun adevărul în față și nu se ascund. Au tendința să caute perfecțiunea și dau dovadă de meticulozitate. În dragose,sunt timizi și rar fac primul pas. Odată ce intră într-o relație,sunt fideli și nu suportă trădarea.

Puncte tari

Răbdare și prudență:sunt calitățile cel mai des întâlnite la persoanele cu grupa sangvină A. Sunt ordonate și bine organizate,de aceea pot lucra foarte bine atât singure,cât și în echipă.

Puncte slabe

Aparent liniștiți,se consumă foarte mult în interior,fapt ce le-ar putea afecta sănătatea,spune tradiția japoneză. Le lipsește spiritul de inițiativă. Nu prea au încredere în forțele proprii,de aceea pot avea de pierdut atât în plan personal,cât și profesional.

Grupa B,sub semnul independenței

Firi complexe și independente,celor care au grupa sangvină B le este foarte greu să accepte și părerile altora. Au o intuiție care nu prea se întâlnește la celelate grupe sangvine și le place de minune să fie în centrul atenției. Starea lor de spirit se schimbă foarte repede,însă îi salvează întotdeauna simțul umorului. În dragoste,atrag ca un magnet,însă le este destul de greu să se implice într-o relație stabilă,căci mereu găsesc câte un cusur celuilalt.

Puncte forte

Originalitatea și loialitatea se număr printre calitățile celor cu această grupă de sânge. Sunt independenți și puternici,deci trec ușor peste eșecuri și necazuri.

Puncte slabe

Au o încăpățânare ieșită din comun,la care se adaugă și independența,lucruri care-i fac destul de dificili când vine vorba de lucrul în echipă. De asemenea,nu prea le plac regulile.

Grupa AB,personalitate dublă

Persoanele care au această grupă de sânge împrumută din trăsăturile grupelor A și B,de aceea sunt firi duale. Se adaptează ușor în orice situație și își fac repede prieteni. În dragoste,sunt visători și caută partenerul ideal destul de mult timp. Își doresc de la jumătatea lor să le fie mai întâi prieten de suflet,apoi iubit.

Puncte forte

Calmi,diplomați și răbdători,analizează în cele mai mici detalii până iau o decizie. De aceea,dau greș de foarte puțin ori. Sunt foarte activi și dau dovadă de o inteligență sclipitoare.

Puncte slabe

Pot fi indeciși și critici atât cu ei înșiși,cât și cu cei din jur. Un fel de ochiul-soacrei. De asemenea,pot avea de suferit din cauză că uneori au tendința să aibă încredere oarbă în oameni și de aceea pot fi răniți cu ușurință.

Știai că…

reprezentanții grupei A sunt mai predispuși la infecţii cu rotavirus,potrivit cercetătorilor americani de la Colegiul Medical Baylordin Houston?  Cercetătorii mai spun că persoanele cu grupa B sunt predispuse la oboseală cronică și la afecțiuni ale inimii. Cei din grupa 0 se pot îmbolnăvi de gastrită și boli ale ficatului,în timp ce reprezentanții grupei AB sunt mai predispuși la infecții respiratorii și anemie.

S-ar putea să-ți placă și:

Din aceeași categorie:Spune-ți părerea:

Cele mai citite

Ultima ediție
Click! pentru femei

Ceaiurile de slăbit. Eficiente sau nu?

apare săptămânal

Aboneaza-te la revista

3 luni - 23 lei

6 luni - 46 lei        

12 luni - 91 lei

" "